Ο Μάρκος Αναστασόπουλος λατρεύει το γουίντ σερφ (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μάιος 21, 2019 - 10:55μμ

Είναι 20 ετών έχει πάνω από 10 χρόνια που ασχολείται με τον αθλητισμό. Ο λόγος για τον Μάρκο Αναστασόπουλο που ξεκίνησε κάνοντας ψαροντούφεκο, για να μεταπηδήσει στον στίβο και στην Παναχαϊκή.

Ξεκίνησε με το μήκος, πάντα με την Αλέκα Σιούλη, έκανε και εμπόδια, πριν δοκιμάσει 1.000άρι.

Ψυχοφθόρα και κουραστική η προπόνηση για πρωταθλητισμό και κάπως έτσι βρέθηκε, μετά από ενδιάμεσο πέρασμα από το σνόουμπορντ, την ποδηλασία και τα βάρη, στο γουίντ σερφ, την ιστοσανίδα αν προτιμάτε.

Φοιτητής πια, πολιτικών μηχανικών αλλά και διακοσμητικής, ασχολείται πέντε χρόνια με το γουίντ σερφ, στο αγώνισμα του free - style. Είναι ένα χόμπι που έγινε λατρεία.

Θα τον δείτε, μαζί με 2-3 φίλους του ακόμα, πότε στην Πλαζ, πότε στο Δρέπανο, όπου έχει κατάλληλο αέρα.

Θα ήταν ιδανικό αν μπορούσε να αγωνιστεί τέσσερις φορές την εβδομάδα, μα τα ...κέφια του θεού Αίολου δεν είναι πάντα με το μέρος του.

Λίγο αεράκι θέλει ώστε να μπορεί να κάνει την επιδεξιότητά του πάντα κοντά στην ακτή.

Α, ναι! Και να μην έχει τσούχτρες η θάλασσα!

«Πάω στη θάλασσα και αδειάζω ψυχολογικά. Είναι μοναδικό το συναίσθημα που σου προκαλεί το να κάνεις γουίντ σερφ. Έχεις μπροστά σου μια απέραντη επίπεδη έκταση που μπορείς να πας όπου θες. Υπέροχο αυτό το συναίσθημα ελευθερίας», εξομολογήθηκε ο Μάρκος Αναστασόπουλος.

Το γουίντ σερφ είναι χόμπι, δεν είναι άθλημα. Ενδείκνυται για όλους όσοι θέλουν να ξεφύγουν. Θέλει χρόνο, θέλει μεράκι και κάμποσο χρήμα για όλο τον εξοπλισμό (σανίδα, φόρμα, γάντζος, πανί, μάτσα, άλμπουρο).

Τα δύο ατυχήματα που είχε, δεν τον φοβίζουν, παρά μόνο τα βαθιά μαύρα νερά.

Κι ας κάνει ακόμα ψαροντούφεκο (25μ.).

Όπως και να έχει, είναι ωραία η θάλασσα και ειδικά όταν «περπατάς» πάνω της!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech