Ο ...κολυμβητής Ανδρέας Βούλγαρης

Παρασκευή, Απρίλιος 27, 2018 - 5:35μμ

Μια πισίνα, ένας κολυμβητής, ο αδερφός του, ο προπονητής του, η πρώην του. Τέσσερις άνθρωποι που προσπαθούν να αναδυθούν και πνίγονται στις επιλογές τους. Αυτός είναι ο μικρόκοσμος του Red Speedo, του έργου του Lucas Hnath που παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Ιδρύματος «Μιχάλης Κακογιάννης».

Μέσα σ' αυτό το περιορισμένο θερμοκήπιο, ο συγγραφέας φυτεύει ένα σακουλάκι με αναβολικά και καταγράφει τις διαβρωτικές συνέπειες που επιφέρουν στο οικοσύστημα.

Ενδιαφέρουσα ιδιαίτερα η παράσταση και για την Πάτρα και με ξεχωριστό αθλητικό ενδιαφέρον δοθέντος ότι εις εκ των πρωταγωνιστών είναι ο Ανδρέας Βούλγαρης.

Πατρινός πρωταθλητής πυγμαχίας παλαιότερα με την Παναχαϊκή ευτύχησε να στεφθεί πανελληνιονίκης από μικρό παιδί. Χρυσό μετάλλιο στο πανελλήνιο παίδων, χάλκινο στο εφηβικό, χρυσό στη Β' κατηγορία Ανδρών, σε μια δεκαετή καριέρα που ολοκληρώθηκε πριν από δέκα περίπου χρόνια.
Ήταν η ανάγκη του Ανδρέα Βούλγαρη να εκφραστεί διαφορετικά. Να μεταπηδήσει από το ρινγκ στο σανίδι. Να φύγει από την ΠΓΕ και να πάει στο Εθνικό Θέατρο.

Το «PopCode» βρέθηκε ένα απόγευμα στο υπόγειο του 'Κακογιάννης', παρακολούθησε τη γενική πρόβα και γνώρισε τους πρωταγωνιστές της παράστασης. Ο Ανδρέας Βούλγαρης είπε σχετικά: «Ως Ανδρέας νιώθω πολύ γυμνός στη σκηνή. Φοράω μόνο ένα μαγιό, ενώ όλοι οι άλλοι γύρω μου είναι ντυμένοι. Ο Ρέι το έχει συνηθίσει. Είναι κολυμβητής, έτσι τριγυρνάει στην πισίνα και στα αποδυτήρια. Έχει κι έναν συμβολισμό, ίσως, αυτό: ο αθλητής είναι πάντα απομονωμένος από τους γύρω του. Η μοναξιά είναι προϋπόθεση του πρωταθλητισμού. Μέχρι να φτάσεις στον αγώνα, στερείσαι εξόδους, φαγητό, ύπνο, βόλτες. Και μετά, είτε χάσεις είτε νικήσεις, πάλι μόνος σου είσαι. Εγώ δεν θα τον έκανα παρέα τον Ρέι. Είναι πολύ παρορμητικός και με απωθούν αυτοί οι τύποι. Τον έχω αγαπήσει πολύ, όμως. Και τον έχω δικαιολογήσει. Αν προσπαθήσεις να τον καταλάβεις, μπαίνεις σε μια κατάσταση ενσυναίσθησης μαζί του και τον δικαιολογείς. Ο μόνος τρόπος που είχε για να πετύχει αυτό που ήθελε ήταν αυτός. Τα αναβολικά'. 'Ο Ρέι λέει κάποια στιγμή "Δεν είχα άλλη επιλογή". Εγώ σαν Ανδρέας, δεν θα φτάσω ποτέ μέχρι εκεί. Θα φροντίσω να έχω πάντα επιλογές για να μην κάνω κάτι που θα το μετανιώσω μετά. Θέλει δουλειά αυτό, πρέπει να τα έχεις βρει με τον εαυτό σου, να έχεις ανακαλύψει την ουσία και την αλήθεια σου. Εγώ το έκανα μέσω της ψυχοθεραπείας, ο καθένας φτάνει μέχρι εκεί από διαφορετικούς δρόμους'.


ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ: https://portfolio.oneman.gr/red-speedo

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech