Ο ημιμαραθώνιος της Πάτρας, τι λέει ο παρουσιαστής του Μάριος Ζαφειρόπουλος

Τετάρτη, Αύγουστος 31, 2022 - 12:51μμ

Ο Μάριος Ζαφειρόπουλος επιλέχθηκε από τον Δήμο Πατρέων ώστε να παρουσιάσει τον νυκτερινό ημιμαραθώνιο της Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος» που θα γίνει στις 15 Οκτωβρίου.

Για τις αξίες του αγώνα, μίλησε ο Μάριος Ζαφειρόπουλος στο sportin.gr:

«Με μεγάλη χαρά αποδέχθηκα την πρόταση της Δημοτικής Αρχής να παρουσιάσω το Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Πάτρας ο οποίος τιμά τη μνήμη, ενός μεγάλου Πατρινού αθλητή, του Φάνη Τσιμιγκάτου. Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά, εφόσον μιλάμε για μία πολύ σημαντική διοργάνωση, η οποία αναδεικνύει την ιστορία της πόλης μας στον αθλητισμό, περιλαμβάνει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και κινητοποιεί, συσπειρώνει όλους τους πατρινούς πολίτες και φορείς σε μία προσπάθεια να καθιερωθεί ως διεθνούς εμβέλειας γεγονός του δρομικού κινήματος.

Παρότι η εμπειρία μου στην παρουσίαση σημαντικών αθλητικών εκδηλώσεων (κυρίως καλαθοσφαίρισης) δεν είναι μικρή, η ιδέα της παρουσίασης του Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου, είναι κάτι το διαφορετικό, κάτι το ενδιαφέρον αλλά και συνάμα το πρωτόγνωρο. Η ίδια η φύση του αθλήματος μου φαίνεται συναρπαστική. Είναι ένας αγώνας δρόμου αντοχής επί δημοσίας οδού. Είναι μία αναμέτρηση του ατόμου με τον ίδιο του τον εαυτό. Ο Ημιμαραθώνιος δεν απαιτεί απλώς μία πολύ καλή σωματική προπόνηση και φυσική κατάσταση· απαιτεί, επίσης, μία νοητική προετοιμασία και μία σοβαρή πειθαρχία κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή νομίζω είναι μία σημαντική ειδοποιός διαφορά του εν λόγω αθλήματος την οποία θα φροντίσω να αναδείξω εκείνη την ώρα. Πίσω, όμως, από όλα αυτά τα τεχνικά θέματα δεν υπάρχει τίποτε άλλο πιο σημαντικό και που να πρέπει να αναδειχθεί σε αυτή την εκδήλωση πέρα από το ότι ο αθλητισμός εμφανίζεται ως ένας από τους πιο υγιείς τρόπους να έρθουμε κοντά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, να αφήσουμε για λίγο πίσω τις ανησυχίες μας και να απολαύσουμε την πόλη μας.

Η εμπλοκή μου ως παρουσιαστή στον Ημιμαραθώνιο σημαίνει κάτι μεγαλύτερο από το προφανές για εμένα. Αισθάνομαι ότι μου δίνεται μία ευκαιρία να πραγματώσω ακόμα καλύτερα τον ρόλο μου ως πολίτη μέσα από τη συνεισφορά μου σε μία τόσο σημαντική διοργάνωση της Πάτρας. Αντιλαμβάνομαι τη συμμετοχή των ατόμων σε τέτοιες εκδηλώσεις ως πράξη βαθύτατα «πολιτική» με την αριστοτελική σημασία του όρου, απαλλαγμένη παντελώς από κομματικούς και παραταξιακούς χρωματισμούς, κίνηση που συμβάλλει σοβαρά στην ενότητα, στην αρμονική συνύπαρξη, στην πρόοδο και στην ανάπτυξη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσοι προσπαθούν για την υλοποίηση μίας τόσο μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης».

Ο Μάριος Ζαφειρόπουλος είναι γεννημένος στην Πάτρα, στις 9 Νοεμβρίου 1996 και είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας και Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Παράλληλα τυγχάνει γενικός Διευθυντής Ακαδημιών μπάσκετ της Παναχαϊκής Γ.Ε. Έχει πλούσια διαδρομή στην παρουσίαση αγώνων και αθλητικών εκδηλώσεων. Κορυφαίες στιγμές η παρουσίαση του περσινού Super Cup, η παρουσίαση του τελικού του Adidas Next Generation Tournament της Euroleague καθώς και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 3Χ3 της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα. Ήταν αθλητής μπάσκετ (Ολυμπιάδα Πατρών, έπαιξε για αρκετά χρόνια στην Παναχαϊκή, στο Μεσολλόγι και Αίγιο). Γράφει φιλοσοφικά δοκίμια και άρθρα γνώμης, ενώ παράλληλα με την διατριβή του συγγράφει το πρώτο του βιβλίο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech