Ο "ιδιαίτερος" Νίκος Ρουμελιώτης

Δευτέρα, Φεβρουάριος 26, 2018 - 1:17πμ

Το όνομα του Νίκου Ρουμελιώτη είναι συνδυασμένο απόλυτα με το πατραϊκό βόλεϊ, αφού είναι ένας από τους αθλητές που έχουν ξεχωρίσει εδώ και πολλά χρόνια σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και με την Εθνική ομάδα.

Ο Πατρινός διαγώνιος έχει ξεκινήσει το βόλεϊ από την ΕΑΠ, στην οποία αγωνίσθηκε από το 1990 μέχρι και το 2001, δηλαδή από τη Β' Εθνική μέχρι την Α1.

Ο κορυφαίος αθλητής έχει καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να μας απασχολεί με τις επιδόσεις του, δημιουργώντας συνεχώς προβλήματα στις αντίπαλες άμυνες. Επίσης ξεχωριστή ήταν και η παρουσία του εντός και εκτός τερέν.

Και βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και στα σαράντα του όταν έχει όρεξη κάνει τους αντίπαλος να μην ξέρουν πώς να τον μπλοκάρουν και να σταματήσουν τις επιθετικές του ορέξεις.

Ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας που κάνει πάντα την διαφορά, με αυτά που λέει και κάνει, είτε κάποιος συμφωνεί μαζί του, είτε διαφωνεί.

Ας πάρουμε όμως μία μικρή γεύση από τους κυριότερους σταθμούς στην καριέρα του.

Ο διεθνής διαγώνιος ξεκίνησε το βόλεϊ το 1990 από την ΕΑΠ και την "χρυσή φουρνιά" που ανέδειξε ο Άρης Αγγελόπουλος. Με τη "μελανόλευκη" φανέλα αγωνίσθηκε για έντεκα χρόνια σε μία ξέφρενη πορεία από την Β' Εθνική μέχρι τη μεγάλη κατηγορία.

Στη συνέχεια ο Ρουμελιώτης μετακόμισε στην Ιταλία και την Κάλιαρι, με την οποία αγωνίσθηκε στην Α2 Εθνική της γειτονικής χώρας, ενώ επέστρεψε στην ΕΑΠ, όπου έζησε σημαντικές στιγμές με την "μελανόλευκη" ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Μετά ήρθε η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, όπου κατέκτησε το νταμπλ το 2009, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να αγωνισθεί με τη φανέλα του Άρη. Ωστόσο η μεγάλη πρόκληση της Παναχαϊκής τον έκανε να επιστρέψει στην Πάτρα, όπου ανέλαβε το τμήμα του ανδρικού βόλεϊ, φτάνοντας την ομάδα στη Βόλεϊ Λιγκ. Η Παναχαϊκή στη συνέχεια υποβιβάστηκε στην Α2 Εθνική, μετά ξαναπήρε την άνοδο, ενώ φέτος δεν απέφυγε τον υποβιβασμό στην χαμηλότερη κατηγορία.

Ο Νίκος Ρουμελιώτης είχε ξεχωριστή και εκρηκτική παρουσία στην Εθνική ομάδα με την οποία μετρά πάνω από 300 συμμετοχές και μία πέμπτη θέση στους Ολυμπαικούς Αγώνες της Αθήνας. Επίσης ήταν πέμπτος στο Ευρωπαϊκό Λιγκ το 2007, καθώς και 7ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Αργεντινή.

Ο αρχηγός της Παναχαϊκής είναι παντρεμένος με τη διεθνή αθλήτρια βόλεϊ Βάσω Καραντάσιου και έχουν μαζί έναν γιο.

Αμαλία Λαλιώτη  
Υποστήριξη: SilkTech