Ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος και η άρση βαρών

Δευτέρα, Απρίλιος 9, 2018 - 7:22μμ

Μπορεί η άρση βαρών να μην βιώνει την ακμή των δεκαετιών του '90 και του '00 πλην όμως παραμένει ένα σπουδαίο άθλημα, με πανάρχαιες ρίζες και είναι φυσικά η βάση όλων των αθλημάτων. Και σαν τέτοιο έχει ακόμα τους πιστούς οπαδούς!

Ο Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος είναι εδώ και λίγο καιρό πιστοποιημένος προπονητής Άρσης Βαρών, αφού πήρε το πτυχίο - άδεια ασκήσεως επαγγέλματος μετά την ολοκλήρωση της σχολής προπονητών που έγινε από την Ομοσπονδία Άρσης Βαρών και την ΓΓΑ. Είναι, μαζί με τον προπονητή του στον Πέλοπα, Γιώργο Μιχαλόπουλο, οι μόνοι πιστοποιημένοι επίσημοι προπονητές Άρσης Βαρών (υπάρχει και η πρωταθλήτρια του Πέλοπα επίσης, Αναστασία Μιχαλοπούλου, που όμως πια είναι στην Αθήνα).

Ο Γιώργος Τρυπαναγνώστόπουλος ήταν αθλητής στίβου (ακόντιο) στον Πέλοπα και ακολούθως άρσης βαρών, ενώ ασχολείται ιδιαίτερα και με το στρατέγκο. Για αρχή, αν όλα πάνε καλά θα αναλάβει ένα τμήμα του Πέλοπα, με την καθοδήγηση του Γιώργου Μιχαλόπουλου.

Η σχολή της ΓΓΑ ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 και ολοκληρώθηκε τον περασμένο με γραπτές και πρακτικές εξετάσεις. Είχε ευρύ φάσμα θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων (π.χ. τεχνική ανάλυση, γενική προπονητική, ειδική προπονητική, ψυχολογία, παιδαγωγική, μάρκετινγκ, διατροφή, αντιντόπινγκ, ανατομία, τραυματολογία, βιοχημεία, κ.ά.) από καθηγητές πανεπιστημίου, γιατρών και υψηλών στελεχών σε διοργανώσεις (όπως στο Αθήνα 2004 και του επίσημου ετήσιου μαραθωνίου της Αθήνας) και προπονητών όπως ο Χρήστος Ιακώβου και Βαλέριος Λεωνίδης. Την ολοκλήρωσαν περίπου 45 άτομα και έγινε στην Αθήνα στο ΟΑΚΑ.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech