Ο Γιώργος Πετρόπουλος έφτιαξε την ιστοσελίδα του Ημιμαραθωνίου Πάτρας

Δευτέρα, Ιούνιος 13, 2022 - 6:12μμ

Εξαιρετική είναι η ιστοσελίδα του Νυκτερινού ημιμαραθωνίου Πάτρας «Φάνης Τσιμιγκάτος», που εδώ και λίγες ημέρες βρίσκεται στον «αέρα». Μολονότι απομένουν 4 μήνες μέχρι τη διεξαγωγή του αγώνα (15/10) εντούτοις το υλικό είναι αξιοπρόσεκτο, με πολλά χρηστικά στοιχεία, αφιερώματα και τόσα ακόμα.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός πως η σελίδα χτίστηκε με μεράκι, ανιδιοτέλεια και πάνω απ' όλα λόγω αλληλεγγύης! Εξηγούμεθα, είναι εθελοντική προσφορά του Γιώργου Πετρόπουλου, Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, απόφοιτος του Πολυτεχνείου, γνωστός μας από την μεγάλη μπασκετική του θητεία, και στον Απόλλωνα!

Μίλησε στο sportin.gr για τις ιδιότητες και τα υπέρ της ιστοσελίδας:

«Είναι γρήγορη, βελτιστοποιημενη για κινητές συσκευές (smartphone, tablet), ενώ έχει ξεκάθαρο μενού που κάνει εύκολη την περιήγηση στον χρήστη. Η ιστοσελίδα έχει λειτουργικότητα για χρήση σε ΑΜΕΑ, ενώ διαθέτει σύνδεση με social media και δυνατότητα chat με το messenger της σελίδας του ημιμαραθωνίου στο Facebook».

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως διαθέτει γενικότερες πληροφορίες για την Πάτρα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και εικόνες, αλλά και εντυπωσιακά ιστορικά στοιχεία της πόλης, ανάμεσά τους δε και το μοναδικό φωτογραφικό αρχείο Δωρή, που δόθηκε από τη ΔημοτικήΒιβλιοθήκη για ανάρτηση και περιέχει μοναδικές εικόνες της Πάτρας πριν από 55 χρόνια.

Συμπληρώνει ο Γιώργος Πετρόπουλος:

«Η σελίδα περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζουν οι αθλητές που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον ημιμαραθώνιο. Δώσαμε τη δυνατότητα εγγραφής στον αγώνα μέσα από τη σελίδα. Σε κάθε περίπτωση προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα web site που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και λειτουργικότητες για όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον αγώνα. Το web site να είναι φιλικό προς τον χρήστη. Και τέλος προσπαθήσαμε να ενσωματώσουμε στοιχεία πολιτισμού της Πάτρας».

Το web site φιλοξενείται δωρεάν, χωρίς να κοστίζει το παραμικρό στους διοργανωτές, στους server του Βαγγέλη Πετρόπουλου, αδελφός του Γιώργου και ομοίως μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και Πληροφορικής, απόφοιτος του Πολυτεχνείου.

Ο Βαγγέλης Πετρόπουλος διαχειρίζεται τους server που βρίσκεται το web site και κάνει και τη διαχείριση.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech