Ο Γιώργος Γιωτόπουλος για την μαγεία του κικ μπόξινγκ

Σάββατο, Ιούνιος 3, 2023 - 11:48πμ

"Ξεκίνησα το άθλημα του κικ μπόξινγκ στα 27 μου. Ηταν μια σημαντική απόφαση για μένα γιατί ήμουν έτοιμος να τα παρατήσω όλα, όμως την κατάλληλη στιγμή βρέθηκε ο κατάλληλος άνθρωπος. Ο "δάσκαλος" μου Αλέξης Καραλής.

Τον γνωριζα πολλά χρόνια ως προπονητή στον χώρο του κικ μποξ όχι όμως προσωπικά. Τότε λοιπόν, σε μια πολύ άσχημη και δύσκολη κατάσταση στην ζωή μου αποφάσισα να μην τα παρατήσω και να ψάξω για διαφυγή. Δεν ήταν δύσκολο να το αποφασίσω ένιωθα ότι έπρεπε να ξεσπάσω κάπου.Όπως και έγινε. Γνώρισα τον Αλέξη Καραλή και μέρα με την μέρα με βοηθούσε χωρίς πολλά λόγια να βρω τον εαυτό μου ξανά. Ήταν φοβερή αυτή η αίσθηση μετα την προπόνηση, σαν να εφευγαν όλα τα προβλήματα μου.

Από την πρώτη προπόνηση κιόλας αγάπησα αυτό το άθλημα για το πώς με έκανε να νιώσω. Για αυτό που μου χάρισε. Δεν είχα νιώσει ξανά σε κανένα άθλημα πιο πριν, αυτή την ηρεμία και την γαλήνη που μου πρόσφερε το κικ μποξ.

Ήμουν, είμαι και θα είμαι πάρα πολύ τυχερός που έχω έναν προπονητή με γνώσεις και φοβερές διακρίσεις όπως τα 8 πανελλήνια πρωταθλήματα α' κατηγοριας. Επισης ένας εξαίρετος άνθρωπος που αγαπάει την δουλειά του τους μαθητές του και αυτό φαίνεται όταν κάνουμε προπονηση. Ακόμα και όταν δεν κάνουμε!

Ένας φίλος, ψυχολόγος, πατέρας και πάνω από όλα δάσκαλος. Είμαι τυχερός που σήμερα τολμώ να πω πως αυτό το άθλημα με έσωσε μεταφορικά και κυριολεκτικά. Τι με έκανε να συνεχίσω; Μα η αγάπη μου για το άθλημα. Εγινε καθημερινότητα, έγινε εμμονή, έγινε τρόπος ζωής. Ειναι το οξυγόνο μου πλέον και μαζί του καθημερινά προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό. Σωστή και έξυπνη προπονηση. Ισως το πιο σημαντικό για εμένα είναι πως αυτά τα δύο χρόνια, ούτε μέρα δεν σταμάτησα να σκέφτομαι το Κικ μποξ. Όσο περνούσαν οι μέρες έμπαινε πιο πολύ στο μυαλό μου μέχρι που είναι εγινε εθισμός και αγάπη μαζί. Στόχος μου είναι φέτος να κατακτήσουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα β' κατηγορίας..

Στο τέλος κάθε προπόνησης μεγαλώνεις εσωτερικά και αυτό μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Μέσα από αυτό το άθλημα έμαθα πραγματικά τι θα πει συνέπεια, πειθαρχία, αυτοσεβασμός και σεβασμός. Αυτοβελτίωση ψυχική και σωματική.
Ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα το οφείλω στον Αλέξη Καραλή και τον ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά που μου χαρίζει καθημερινά, ειδικά για τις γνώσεις του".

*Προσωπική μαρτυρία του Γιώργου Γιωτόπουλου

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech