Ο Γιάννης Κοΐνης βλέπει μισογεμάτο το ποτήρι

Παρασκευή, Μάιος 1, 2020 - 10:01πμ

Βίοι παράλληλοι στην Ελλάδα και την Ιταλία αναφορικά με την υδατοσφαίριση. Ευτυχώς στην Ελλάδα δεν ακολουθούμε την ίδια πορεία με τους γείτονες, σε αριθμό κρουσμάτων και ανθρώπινων ζωών.

Εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα βίωσε έναν εφιάλτη και είχε σημαντικές απώλειες. Όμως τα πράγματα στην υδατοσφαίριση είναι σχεδόν τα ίδια με την Ελλάδα. Πρωταθλήματα σε αναστολή και αβεβαιότητα για το μέλλον.
Ένα ελληνόπουλο που ασχολείται με την προπονητική στην Ιταλία, ο πατρινός Γιάννης Κοΐνης, εκφράζεται σήμερα μέσα από την ιστοσελίδα μας για την δύσκολη πραγματικότητα.

«Στην Ιταλία όπως θα ξέρετε έχει πολλά κρούσματα κυρίως στο Βορρά. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη βιομηχανική ζώνη της χώρας και για μεγάλο διάστημα τα εργοστάσια έμειναν ανοιχτά. Οπότε υπήρχε μεγάλη διάδοση στις περιοχές του Μιλάνου και του Μπέργκαμο. Εγώ ζω στη Νάπολι σε ένα προάστιο της. Στον Νότο έχει πολύ λιγότερα κρούσματα, αλλά είμαστε σε καραντίνα σχεδόν δύο μήνες. Βγαίνουμε μόνο για σούπερ μάρκετ ή για να πάμε στο γιατρό ή σε φαρμακείο»

Ο Γιάννης Κοΐνης δραστηριοποιείται στην Νάπολη και είναι προπονητής σε μία ομάδα της Α2 κατηγορίας υδατοσφαίρισης γυναικών, την Φλεγκρέο.
«Στο πόλο οι δραστηριότητες της Ομοσπονδίας έκλεισαν τέλος Φλεβάρη και μέχρι τέλος Μαΐου δεν θα γίνει κανένα πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν με ποιο τρόπο θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ή θα διακοπούν. Η Ομοσπονδία μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει κάποια απόφαση. Περιμένει την κυβέρνηση ποια γραμμή θα δώσει για τον αθλητισμό γενικότερα. Οι αθλητές και οι προπονητές θέλουν να συνεχιστεί το πρωτάθλημα έστω και όλο το καλοκαίρι. Τα σωματεία έχουν πολλά προβλήματα οικονομικά λόγω του κλεισίματος. Έχασαν πολλές συνδρομές.
Πολλά σωματεία επινοικιάζουν και διαχειρίζονται τις πισίνες, οπότε βρίσκονται σε δύσκολη θέση».

Η αισιοδοξία είναι αυτή η οποία πρέπει να διέπει όλους μας. Όπως λέει και ο Γιάννης οφείλουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο. «Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για όλο το κόσμο. Να προσπαθήσουμε να δούμε το ποτήρι μισογεμάτο βλέποντας το μέλλον». Μένουμε δυνατοί, τονίζει ο Γιαννης Κοΐνης.

ΠΗΓΗ: Pisina.net

Ετικέτες

Υποστήριξη: SilkTech