Ο Γεωργάτος, ο Κατσουράνης και τ' άλλα παιδιά!

Κατσουράνης - Αργυρόπουλος - Γεωργάτος

Ο Κώστας Κατσουράνης, πριν από αρκετά χρόνια, έγινε μόλις ο τρίτος πατρινός ποδοσφαιριστής που πήρε μεταγραφή για επαγγελματική ομάδα του εξωτερικού, θυμίζουμε στην Πορτογαλική Μπενφίκα. Είχε προηγηθεί ο Γρηγόρης Γεωργάτος, στην Ιντερ (δύο θητείες) και ο Δημήτρης Αργυρόπουλος στην Βελγική Ααλστ και την Κυπριακή Αγία Νάπα, ο μόνος που έκανε το «ταξίδι» κατευθείαν από την Πάτρα, οι άλλοι δύο μεταγράφηκαν από Ολυμπιακό και ΑΕΚ αντίστοιχα (ιδιαίτερη περίπτωση ο εξ Ηλείας Ανδρέας Σάμαρης).

Η λίστα με τους πατρινούς που έπαιξαν στο εξωτερικό περιλαμβάνει και άλλα ονόματα, παικτών που -κυρίως τη δεκαετία '60 και '70- έπαιζαν το καλοκαίρι σε ομάδες της Αυστραλίας ή του Καναδά.

Ο Γιώργος Σπανοσωτηρόπουλος έπαιξε στον Ομηρο Τορόντου, όπως και ο Θέμης Ρήγας και ο Νίκος Παπαλάμπρου, όλοι της Παναχαϊκής. Επίσης, ο Βασίλης Στραβοπόδης έπαιξε στην Ολιμπίκ Σίδνεϊ και στον Ομηρο Τορόντου, το ίδιο και ο Κώστας Δαβουρλής, ενώ ο Οδυσσέας Ζευγαρίδης πήγε στη Νέα Υόρκη (Χέλενικ).

Και κάτι ακόμα για τον Κώστα Κατσουράνη. Εζησε πράγματα στην καριέρα του, που δύσκολα θα ζήσει άλλος παίκτης της Παναχαϊκής. Με την Εθνική ομάδα κατέκτησε το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2004, έπαιξε σε δυο ακόμα τελικές φάσεις Euro, σε δύο του Μουντιάλ, αλλά και σε Κύπελλο Συνομοσπονδιών! Αγωνίστηκε στο Πορτογαλικό και Ινδικό πρωτάθλημα, ενώ στην Ελλάδα φόρεσε τη φανέλλα των τριών εκ των τεσσάρων σημαντικότερων ομάδων, του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ.

Ο δε Γρηγόρης Γεωργάτος με 7 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και τρία νταμπλ στην κατοχή του είναι ο πλέον τροπαιούχος πατρινός ποδοσφαιριστής!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: ΙΜΕ Πληροφορική