Ο Δημήτρης Λάτσης άφησε το ρινγκ για να γίνει σεφ (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιανουάριος 14, 2020 - 9:20μμ

Μας συστήθηκε ως αθλητής πυγμαχίας, πρωταθλητής μάλιστα, μα του ήταν γραφτό να πρωταγωνιστήσει σε άλλον τομέα, αυτόν της μαγειρικής. Ο λόγος για τον 22χρονο Δημήτρη Λάτση, που εδώ και καιρό δρέπει δάφνες στο Λονδίνο!

Τίποτα δεν προδίκαζε την επαγγελματική του καριέρα, άλλωστε όντας έφηβος δεν είχε «πολλά - πολλά» με την κουζίνα του σπιτιού του! Στα ρινγκ, με τα γάντια του Τόφαλου διέπρεπε, όντας μάλιστα πρωταθλητής Ελλάδας με τρία μετάλλια (2015, 2016, 2017 στο εφήβων, στη Γ' κατηγορία και στη Β').

Τελειώνοντας το Λύκειο αποφάσισε να παρακολουθήσει σπουδές Μαγειρικής - Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ Βέργη κι αυτό ήταν! Ο κόσμος της μαγειρικής τον εντυπωσίασε, από την πρώτη κιόλας μέρα στη Σχολή.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Πέρασμα από το θερινό «Χάραμα» και το «Havana Beach Club» στη Ζάκυνθο, για να ακολουθήσει ο πρώτος μεγάλος σταθμός, η κουζίνα στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. «Αναπολώ ακόμα εκείνη τη δουλειά! Μοναδική εμπειρία, έχω να πω τα καλύτερα για την οικογένεια του ΙΟΠ, τις συνθήκες εργασίας, το περιβάλλον», θυμάται ο Δημήτρης Λάτσης.

 τον Δημήτρης Λάτσης, χαμογελάει, στέκεται και παπούτσια

Αυτά στην Ελλάδα, γιατί πολύ σύντομα άνοιξε πανιά για το εξωτερικό. Επόμενος σταθμός η Μεγάλη Βρετανία. Όχι στην Βόρειο Ιρλανδία, και σε κάποια από τις πολλές φημισμένες πυγμαχικές σχολές, όπως μικρός ονειρευόταν, μα το Λονδίνο.

 1 άτομο

Ξεκίνησε στο «The Perfectionists' Café» και τώρα τον βρίσκουμε, ως βοηθό σεφ, στο «La Petite Maison Restaurants». Εξίσου ανοδική είναι και η ανταμοιβή του. Η αρχή ήταν δύσκολη «Δεν μπορούσα να προσαρμοστώ, οι εγκαταστάσεις στο εστιατόριο δεν ήταν καλές, ήθελα να σταματήσω», μα τέλος καλό - όλα καλά.

 1 άτομο

Μια πολλά υποσχόμενη καριέρα έχει ξεκινήσει και ο Δημήτρης Λάτσης, μετά από 1,5 χρόνο στο Λονδίνο, ετοιμάζεται για ένα ακόμα άλμα, το Ντουμπάι! Έχει αποδεχτεί πρόταση συνεργασίας από γαλλικό εστιατόριο και σε τρεις μήνες «πετάει» για την αραβική μεγαλούπολη.

 1 άτομο, στέκεται και εσωτερικός χώρος

Σπεσιαλιτέ του η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και φυσικά «Όλα στη μαγειρική είναι θέμα φαντασίας. Αυτό που μέσα από την καρδιά σου βάζεις σε κάθε στιγμή που είσαι στην κουζίνα».

 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Δημήτρης Λάτσης, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Μέσα σ' όλα κρατάει ζωντανό το όνειρο της πυγμαχίας. Προπονείται όσο μπορεί και σκέφτεται την ώρα και τη στιγμή που θα αγωνιστεί ξανά.

 τον Δημήτρης Λάτσης, στέκεται

Όσο για το εάν θα ξαναγυρίσει στην Ελλάδα; «Αργότερα μπορεί. Πάντως στην Πάτρα δεν έχω τις ευκαιρίες για δουλειά, όπως στην Αθήνα...».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech