Ο Δημήτρης Κασάπης περνάει υπέροχα με τον Nevado RB (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Πέμπτη, Ιούνιος 6, 2019 - 3:32μμ

Είναι 24 ετών και έχει ένα μοναδικό προνόμιο, να ιππεύει άλογα, να κάνει ιππασία, να «ζει» με αυτό το υπέροχο ζώο χάρη στο οποίο ο άνθρωπος μπόρεσε να μετακινηθεί σε μεγάλες αποστάσεις, να εξαπλώσει την γνώση και τον πολιτισμό του.

Ο Δημήτρης Κασάπης, όπως οι περισσότεροι νέοι δοκίμασε σε διάφορες αθλητικές δραστηριότητες μα η ιππασία ήταν και είναι η ζωή του.

 ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα κάνουν ιππασία, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Από τότε που γεννήθηκε θυμάται τον εαυτό του παρέα με το άλογο του παππού του. Και στα 19 του απέκτησε το δικό του άλογο.

Πρόκειται για τον Nevado RB, ισπανικό αρσενικό, μια από τις αρχαιότερες ράτσες στον κόσμο (μετά τα αραβικά). Είναι ένα άλογο επιδείξεων με το οποίο περνά καθημερινά πολλές ώρες μαζί του. Το άλογο είναι σταβλισμένο στη Βάρδα, όπου και γίνεται η καθημερινή προπόνηση - εξάσκηση, του άλογο και του αναβάτη.

Τρέφεται με καρπούς (καλαμπόκι - βρώμη) και σανό, μα και με συμπληρώματα διατροφής. Η ευζωία είναι προαπαιτούμενο για να ζήσει πολλά χρόνια (30-35) μα και για να ξεχωρίζει στις επιδείξεις. Και φυσικά «μπρος στα κάλλη τ' είναι ο πόνος». Τα δύο - τρία χιλιάρικα ετησίως για την διατροφή του, δεν υπολογίζονται. Ούτε η καθημερινή κούραση.

Ρωτήθηκε γι' αυτή τη σχέση του και να τι απάντησε:

"Τα άλογα είναι ζωα αγέλης, οπότε λειτουργούν και με τους ανθρώπους ιεραρχικά, κάτι που σημαίνει ότι για να μπορέσεις να δείξεις πράγματα σε ένα άλογο πρέπει να σε βλέπει ιεραρχικά ως ανώτερο.
Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να το πετύχεις, ξεκινώντας μ' αυτό που οι Άγγλοι ονομάζουν horsemanship (εργασία από το έδαφος) και μετά ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα. Στην ουσία πρέπει να ενεργοποιήσεις την σκεπτιστική τους πλευρά.
Πιστεύω πως αν δεν μπορείς να έχεις ένα άλογο να κάνει αυτό που θες με το καπίστρι του, δεν μπορείς και να του ζητήσεις να κάνει αυτό που θες όταν είσαι στην πλάτη του.
Είναι βασικές αρχές της εκπαίδευσης και πράγματα απαραίτητα για την συνέχεια.
Οι ασκήσεις, οι βηματισμοί κι αυτά τα κομμάτια έρχονται πολύ αργότερα και με τον σωστό τρόπο.
Όπως και να έχει αγαπάμε όλα τα άλογα γιατί είναι το πάθος μας αλλά τους δείχνουμε πράγματα συνήθως σε διαφορετικό χρόνο λόγω και της διαφορετικότητας του χαρακτήρα τους".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ετικέτες

Υποστήριξη: SilkTech