Ο αδικοχαμένος Γιώργος Βεργίνης σε δράση με την Παναχαϊκή

Ο Γιώργος Βεργίνης

Φάση από τον αγώνα Φωστήρας - Παναχαϊκή 1-2, στις 12/1/1964 για το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Kάνοντας εκπληκτική και πάλι εμφάνιση, και έχοντας πάλι πρώτο παίκτη τον τερματοφύλακα Κρητικό, η Παναχαική πέρασε νικηφόρα και από τον Ταύρο, και γέμισε με χαρά τους πατρινούς. Και τα δύο γκολ πέτυχε ο Χρονόπουλος, ενώ του Φωστήρα, ο Τσώχος.

Διακρίνεται, στην διεκδίκηση της μπάλας ο Γιώργος Βεργίνης ("Μάλλιος" - 1934-1965).

Μαρτυρία του Νίκου Τόλη για τον αδικοχαμένο Αιτωλό ποδοσφαιριστή:

«Ο σημαντικότερος παίκτης που ανέδειξε, ο Αρς Αιτωλικού και ένα εξαιρετικό παιδί.
Άνετα έπαιζε ποδόσφαιρο, σε οποιαδήποτε ομάδα της Α΄ Εθνικής.
Αγωνίσθηκε στην Παναχαική, για μια δεκαετία μέχρι το 1965. Έμεινε εγκλωβισμένος στον Πατρινό «επαρχιωτισμό», ενώ υπήρχαν προτάσεις να αγωνισθεί σε ομάδα της Α΄ Εθνικής.
Χωρίς ουσιαστική επαγγελματική αποκατάσταση και ενώ είχε δημιουργήσει πλέον οικογένεια, άνοιξε συνεταιρικά με έναν φίλο του υδραυλικό, πρατήριο διανομής φιαλών υγραερίου, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την διανομή, με ένα μηχανάκι Zundapp, αγορασμένο από την αντιπροσωπεία του Κασβίκη στο Αγρίνιο. Σε ένα δρομολόγιό του, στην είσοδο της πόλης των Πατρών, ένα διερχόμενο φορτηγό, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και κυριολεκτικά τον καταπλάκωσε. Εξέπνευσε δύο ημέρες αργότερα, στις 22.2.1965. Την επομένη, έγινε πάνδημος η κηδεία του στο Αιτωλικό».

* Φωτό: Πρακτορείον Ηνωμένοι Φωτορεπόρτερ, από το βιβλίο: «Πάτρα 1947-1964, μικρή φωτογραφική διαδρομή συλλογή Ν.Ε. Τολης Εξάντας 1999». Με την ευγενική χορηγία της Ahaia Clauss.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech