Νίκος Γιαχαλής: Λατρεία για το τάε κβον ντο (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, Οκτώβριος 31, 2019 - 8:03μμ

Στα 18 του σχεδόν χρόνια (τα κλείνει σε ένα μήνα) ο Νίκος Γιαχαλής έχει «ζήσει μια ζωή» στο τάε κβον ντο! Και τι ζωή!

Από τον περασμένο Ιούνιο έχει τελειώσει με το σχολείο, εισήχθη σε Σχολή στην Σπάρτη, μα περιμένει τα αποτελέσματα της μοριοδότησης για τις αθλητικές που επιτυχίες ώστε να ξέρει αν θα εισαχθεί στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μέχρι τότε θα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων που θα γίνει στο «ΣΕΦ».

Ο Νίκος Γιαχαλής, που έχει ήδη έναν αδελφό, τον 14χρονο Γιώργο, επίσης αθλητή τάε κβον ντο, ξεκίνησε να κάνει τάε κβον ντο στο Fight Club (Α.Σ. Μεσάτις, τότε) το 2005 σε ηλικία 4 ετών. Ένα υπερκινητικό παιδί, για το οποίο διέξοδος ήταν ο αθλητισμός. Τον πήγαν οι γονείς του και δεν ξανάφυγε ποτέ, ούτε όταν δοκίμασε να παίξει μπάλα στον Ατλαντα.

Το ταλέντο ήταν αρκετό για να τον οδηγήσει στο βάθρο των πανελληνιονικών, χρειάστηκε ασφαλώς πολύ δουλειά, προπονήσεις κάθε μέρα, εδώ και χρόνια.
Έχει ήδη 2 μετάλλια στο πανελλήνιο εφηβικό πρωτάθλημα κι ένα ακόμα, φετινό, στον ανδρών, με τη σημείωση πως το αίσθημα αδικίας που έχει για το αποτέλεσμα σε κάποιους αγώνες του φανερώνει πως εδικαιούτο κάτι περισσότερο...

Στο μεταξύ έχει γυρίσει όλο τον κόσμο για αγώνες G1 (Κροατία, Ολλανδία, Βουλγαρία, Ιταλία, ξανά Βουλγαρία), όπου κατάφερε να κατακτήσει 4 μετάλλια.
Θα κάνει πρωταθλητισμό όσο αντέξει, είπε, ενώ δεν έκρυψε πως ο μεγάλος του στόχος είναι ένα μετάλλιο με την Εθνική μας ομάδα.
Οφείλει πολλά στον προπονητή του Μιχάλη Κωτσόπουλο, στον γυμναστή Γιάννη Κασκάνη, και στον βοηθό προπονητή, Μιχάλη Πανούση.

Θαυμάζει τον κορυφαίο αθλητή του κόσμου, τον Κορεάτη Ντάε Χουν Λι, ενώ δεν το κρύβει πως μετά το τέλος της καριέρας του θα ήθελε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το άθλημα.
Στα υπέρ του, η σωματοδομή του, μειονέκτημά του η διαχείριση του άγχους πριν τον αγώνα.

 1 άτομο, στέκεται και λωρίδες

«Λατρεύω το τάε κβον ντο. Με γεμίζει η ατμόσφαιρα του αθλήματος, ο σεβασμός και η εκτίμηση που καλλιεργούνται στον χώρο. Έχω κάνει φιλίες, έχω μια γερή σχέση με τον προπονητή μου, όλα αυτά είναι το κίνητρό μου για να συνεχίσω με πάθος να κάνω τάε κβον ντο».

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech