Μεγάλη μορφή: Βαγγέλης Μαυρόπουλος

29 Ιουνίου του 1997, ο "Δάσκαλος", χωρίς άλλη επεξήγηση, έφυγε πλήρης ημερών. Ο Βαγγέλης Μαυρόπουλος ήταν 95 χρονών και φυσικά εξίσου μεγάλη σε διάρκεια και ανεκτίμητη σε προσφορά ήταν η ενασχόλησή του με την Παναχαϊκή, την πυγμαχία και γενικά τον πατραϊκό αθλητισμό.

Ειδικά στην πυγμαχία χαρακτηρίστηκε "Δάσκαλος" και έτσι ήταν αφού άφησε εποχή το έργο του με την ανάδειξη πρωταθλητών Ελλάδας και Βαλκανιονικών.

Ο Μαυρόπουλος ξεκίνησε ως αθλητής στίβου στον Παναχαϊκό το 1913, πριν καν δηλαδή επανιδρυθεί ο σύλλογος ως Παναχαϊκή, συγχωνευόμενος με την ΓΕΠ. Ηταν 11 ετών και έκανε προπονήσεις στο γυμναστήριο του Συλλόγου, Γεωργίου Ολυμπίου και Μεσολογγίου.

Ασχολήθηκε και με την πυγμαχία ως αθλητής, όπως και ως προπονητής.
Μάλιστα ήταν ομοσπονδιακός τεχνικός στην Εθνική μας ομάδα για δέκα χρόνια (1975-1985). Ηταν αυτός που ίδρυσε το τμήμα πυγμαχίας της Παναχαϊκής το 1934, το πρώτο στην Πάτρα.

Ολος του ο βίος του περικλείεται σε μια φράση: Μια ζωή Παναχαϊκή. Για χάρη της, συνήθιζε να λέει, έκλεισε τρία μαγαζιά. Ο Ευάγγελος Μαυρόπουλος, αφού πήρε το σχετικό δίπλωμα, εργάστηκε ακόμη και ως μασέρ στο ποδοσφαιρικό τμήμα της Παναχαϊκής χωρίς να ζητήσει αμοιβή.

Το γυμναστήριο που προπονούνται οι "κοκκινόμαυροι" πυγμάχοι, κάτω από τις κερκίδες της Θύρας των επισήμων στο γήπεδο της Αγυιάς, φέρει τον τίτλο "Ευάγγελος Μαυρόπουλος".

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech