Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου: Το κορίτσι των ρεκόρ

Τρίτη, Ιούνιος 4, 2019 - 4:04μμ

Εντυπωσιακά ξεκίνησε τη χρονιά στον ανοικτό στίβο η 15χρονη Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου του Κούρου, αφού το Σάββατο αγωνίστηκε στο ύψος και πήρε την 1η θέση (στις Παγκορασίδες) με 1,.67μ. σε σύνολο 20 συμμετοχών.

Η επίδοσή της είναι ασφαλώς ατομικό ρεκόρ, αλλά και ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών στο ύψος ΠΚΑ. Ή για να ακριβολογούμε, ισοφάρισε, αφού 1.67μ. είχε πηδήσει και η Αντωνία Στέργιου (τότε στην Ολυμπιάδα) το 2000. Φυσικά είναι η καλύτερη φετινή φέτος στην Ελλάδα στην κατηγορία της!

Αξίζει να σημειωθεί πως η Καλλιόπη Παπανδρεοπούλου το 2018 έκανε 1.65μ., ήταν 1η χρονιά παγκορασίδα Α' (δηλαδή 14 ετών) επίδοση που είναι ρεκόρ Αχαΐας όλων των εποχών.

Τέλος με το 1.67μ. σκαρφάλωσε στην 25η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα, και φυσικά έχει μια χρονιά μπροστά της για να βελτιώσει κι άλλο τα ρεκόρ και τις επιδόσεις της.

Είναι αθλήτρια του Κούρου και προπονείται με τον πατέρα της, Γιώργο Παπανδρεόπουλο.

Η επιτυχία της αποκτά μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογιστεί πως προέρχεται από περίοδο μικροτραυματισμών όλο το χειμώνα, που ευτυχώς ξεεράστηκαν με την συνδρομή του φυσικοθεραπευτή της Παναγιώτη Κρίθη, τον οποίο και ευχαριστεί.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech