Ημερομηνίες - σταθμός για το ποδόσφαιρο της Πάτρας

Ο Λευκός Αστέρας

Ημερομηνίες σταθμός για το τοπικό ποδόσφαιρο της Αχαΐας είναι:

-14 Ιουνίου 1891: Αναγγέλλεται στον "Φορολογούμενο" η ίδρυση του Παναχαϊκού, του πρώτου αθλητικού συλλόγου της περιοχής.

-18 Ιανουαρίου 1898: Δημοσιεύεται στον "Νεολόγο" η είδηση για το φιλικό αγώνα Παναχαϊκός - Αγγλικό πλοίο Μπόξιερ (το πρώτο "σωζόμενο" ποδοσφαιρικό παιχνίδι στην Αχαΐα), που έγινε στο γήπεδο του Παναχαϊκού.

-15 Δεκεμβρίου 1902: Το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο που ιδρύεται στην Πάτρα, η Αχαϊκή Παλαίστρα δίνει το πρώτο της παιχνίδι σε γήπεδο που κατασκεύασε κάπου στα Ψηλαλώνια.

-2 Ιουνίου 1924: Η πρώτη επίσημη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον Νομό, το τοπικό πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ξεκινά με την αναμέτρηση ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Λευκό Αστέρα. Το παιχνίδι έγινε στο πρώτο γήπεδο του Λευκού Αστέρα.

-7 Φεβρουαρίου 1954: Η πρώτη συμμετοχή αχαϊκής ομάδας σε εθνική κατηγορία, από την Παναχαϊκή που αντιμετωπίζει στην Κόρινθο τον τοπικό Αρη, στο πλαίσιο του πανελληνίου πρωταθλήματος.

-19 Σεπτεμβρίου 1973: Η πρώτη εμφάνιση ομάδας από την Αχαΐα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Παναχαϊκή υποδέχεται την Αυστριακή Γκρατς στο γήπεδο της Λεωφόρου στην Αθήνα.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech