Η πρωταθλήτρια ΑΕΚ Πατρών

Η ΑΕΚ στα 1967

Λαμπρή ιστορία έχει η ΑΕΚ Πατρών που ιδρύθηκε το 1929 από τους Λ. Αναστασιάδη, Ε. Βοσινάκη, Τσαφόπουλο, Βασιλειάδη κι άλλους.

Από τους πρώτους, αν όχι ο πρώτος, προπονητές της ηταν ο Νεγροπόντης με τον οποίο κέρδισε και την άνοδο της στην Α κατηγορία. Πρώτα βασικά στελέχη της ήταν οι Αφεντούλης, Βαπορίδης, Ιασαακίδης, Καλοκαιρινός, Γεωργιάδης, Νέστορας, Παίρης, Περπερίδης, Κουβαλίδης, Βαγενάς, Ανδριόπουλος, Τερκάκης, Χατζηγεωργίου κ.α.

Η ΑΕΚ είναι από τις ομάδες που έχουν πρωταγωνιστήσει κατά καιρούς στο πρωτάθλημα Πατρών και μετά της Αχαΐας, έχει 34 παρουσίες (έως το 2011) στην Α΄ κατηγορία. Ξεκίνησε από την Β' κατηγορία του πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ. Πατρών το 1929-30. Το 1930-31 αγωνιζόταν στην Α' κατηγορία έως τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο πήρε μέρος σε όλα τα πρωταθλήματα της Α΄ κατηγορίας.

Η ΑΕΚ έχει δύο συμμετοχές στην Δ΄ εθνική και 15 συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδος. Την περίοδο 1982-83 αγωνίστηκε πρώτη φορά σε εθνική κατηγορία στο τότε Εθνικό ερασιτεχνικό πρωτάθλημα την πρώτη μάλιστα χρονιά που ξεκίνησε, η σημερινή Δ' εθνική. η ΑΕΚ δεν κατάφερε να παραμείνει με 3 νίκες 17 ήττες και 7 ισοπαλίες κατέλαβε την 20ή θέση. Δεύτερη συμμετοχή της ήταν την περίοδο 1992-93 όπου δεν κατάφερε πάλι να παραμείνει καταλαμβάνοντας την 16η θέση.

ΛΕΖΑΝΤΑ
H AEK, την περίοδο 1966-67. Όρθιοι από αριστερά: Α. Βουρνάς (Γεν. Γρ.), Παυλάκης (αρχ.), Κωστής, Μυλωνάς, Αργυρόπουλος, Δημητρόπουλος, Σοφιανός, Ανδρουλιδάκης, Αδαμόπουλος, Ανδριόπουλος, Δρουκόπουλος, Φ. Παναγόπουλος (πρόεδρος), Γ. Λαμπρόπουλος (ταμίας. Καθιστοί: Αν. Κωνσταντινίδης (Γεν. αρχ.), Γερολυμάτος, Βογιατζάρας, Θεοδωρόπουλος, Δευτεραίος, άγνωστος, Τέλιος, Παυλάτος (προπονητής)

T.S

Υποστήριξη: SilkTech