Η λησμονιά ενός… αθάνατου!

Πέμπτη, Νοέμβριος 26, 2020 - 6:32μμ

Τρία χρόνια χωρίς τον Σπύρο Αβράμη…

 

Η αναζήτηση της αθανασίας και της αιώνιας ζωής παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία. Χιλιάδες χρόνια, ο θάνατος στέκει εκεί, σε κάθε έκφανση της ανθρωπότητας και πλανάτε πάνω από το ταξίδι κάθε ανθρώπου μέχρι να αποφασίσει να τον πάρει μαζί του.

Και μέχρι σήμερα, κανείς δεν κατάφερε να τον εξηγήσει, να τον κατανοήσει και να τον νικήσει, παρά μόνο εντός εισαγωγικών και μόνο με ένα τρόπο. Τη θύμηση! Εκεί είναι που ο καθένας αφήνει το αποτύπωμα του από το πέρασμα στη ζωή, από το πόσο έπραξε, επηρέασε, καθόρισε την ζωή των άλλων και παραμένει «ζωντανός» όσο η μνήμη του συνεχίζει να ταξιδεύει στο πέρασμα των καιρών.

Μια τέτοια περίπτωση είναι και ο Σπύρος Αβράμης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής της πόλης μας που πριν 3 χρόνια, έφυγε από τη ζωή μετά από μάχη εβδομάδων, χωρίς κανείς να μπορεί να πει με σαφήνεια τον λόγο και αφήνοντας ένα τεράστιο κενό πίσω του. Όταν εκείνη την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017 οι ιατροί ανακοίνωσαν τον θάνατο του, ο χρόνος για κάποιους πάγωσε.

Αυτό που ποτέ δεν θα δεχτούν/ούμε οι απλοί θνητοί είναι το «γιατί», είναι καταστάσεις που ξεφεύγουν από τα όρια της νόησης και της αντοχής. Γιατί όπως αποδεικνύεται στα λίγα αυτά χρόνια που ο Σπύρος δεν είναι μαζί μας, είναι ότι ο χαμός αυτού του παιδιού έμελλε να αλλάξει την ιστορία, χάραξε το δρόμο σε όσους έμειναν πίσω και απέδειξε την σπουδαιότητα του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή, με τα όσα πέτυχε στα χρόνια που πρόλαβε να ζήσει.

Η παγκόσμια αναγνώριση του από την ποδοσφαιρική κοινότητα του αθλήματος στην άμμο, η οποία από το 2017 μέχρι σήμερα έχει ταξιδέψει την ιστορία του, την εικόνα του και τα επιτεύγματα του σε όλο τον πλανήτη, η δημιουργία γηπέδου άμμου στην Πάτρα που φέρει το όνομα του και η συνεχής αναφορά του, τοποθετεί τον Σπύρο Αβράμη στο πάνθεον των αθανάτων.

Και αυτό μπορεί για την οικογένεια του, τους φίλους του, τους συμπαίκτες του και όσους των γνώριζαν να μην ελαφρύνει ούτε στο ελάχιστο τον βαρύ πόνο από τον ξαφνικό χαμό του, αλλά η ψυχή του Σπύρου συνεχίζει να μεγαλουργεί μέσω όλων αυτών που κρατούν την μνήμη του ζωντανή και ζεσταίνουν τις καρδιές όλων όσων άγγιξε…

Με την φανέλα του Άρη Πατρών στα Προσφυγικά (!) πάνω και στο Ρίο κάτω

Με τον Αχιλλέα Καμαρων στην Δ’ Εθνική την σεζόν 2008-09

Με την ομάδα ποδοσφαίρου αμμου που ίδρυσε, τη Νάπολη Πατρών

Με τον Φαραϊκό σε αναμέτρηση με τον Τριταιϊκό τη σεζόν 2006-07 στον Πρέβεδο

Με την φανέλα του Πάτραι (2017)

Ο Σπύρος Αβράμης με την φανέλα του Αχιλλέα Καμαρών

Εναέρια μονομαχία με την φανέλα του Ίκαρου Πετρωτού και αντίπαλο την Αναγέννηση (2009-10)

Φορώντας το "κοκκινόμαυρα" του Παμνοβριακού Ριόλου (2016)

Βαγγέλης Μιχάλης

 

 

Υποστήριξη: SilkTech