Η δικαίωση του Ανδρέα Πλιάτσικα

Σάββατο, Απρίλιος 7, 2018 - 7:18μμ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος μπορεί να νιώθει ο Ανδρέας Πλιάτσικας από το γεγονός πως ο Νηρέας, αθόρυβα και με μόνο όπλο την δουλειά, βρέθηκε στην Α2 Εθνική πόλο των ανδρών.

Ένα «μικρό» σωματείο που ξεκίνησε το 1992 από τον Χρήστο Σαλογιάννη και τον αείμνηστο Σπύρο Μαρίνη και που επί 25 χρόνια είχε τη δική του θέση στον χάρτη του πατραϊκού υγρού στίβου: Να δίνει την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να παίζουν πόλο γα το χόμπι τους, κυρίως δε τους καλοκαιρινούς μήνες. Ο Νηρέας άφησε πολύ σύντομα τη Δ ' Εθνική, για την Γ' κι από κει βρέθηκε στη Β' Εθνική.

Μόνιμος θαμώνας για πολλά καλοκαίρια, υπηρέτησε τον σκοπό που προαναφέραμε και μια φουρνιά από παίκτες είχαν χάρη στον Νηρέα, τη δική τους διέξοδο τα καλοκαίρια. Πάνω απ' όλα μιλάμε για μια οικογενειακή ομάδα, με σχεδόν τον ίδιο αναλλοίωτο κορμό επί χρόνια.

Προ διετίας έσμιξαν οι δρόμοι του με αυτούς του Ανδρέα Πλιάτσικα. Επί χρόνια στέλεχος στον ΝΟΠ, γενικός αρχηγός πόλο, βρέθηκε «περισσευούμενος» και ως εκ τούτου εκδιωχθείς. «Είναι με τους άλλους» ακούσαμε, ποτέ δεν καταλάβαμε εδώ και χρόνια ποιοι είναι «αυτοί» και ποιοι είναι οι «άλλοι» στον ΝΟΠ.

Ο Ανδρέας Πλιάτσικας, πορεύεται μόνος του όλα αυτά τα χρόνια, έτσι έμαθε κι από παιδί, όταν επέλεξε ατομικό άθλημα, τον στίβο και την ΠΓΕ. «Οκτάμετρος» ήταν στο μήκος, είχε βρεθεί να «διαπραγματεύεται» καριέρες και μεταγραφές στον Πανελλήνιο, στο γραφείο του Γ.Α. Μαγκάκη, μα δεν ήταν αυτός ο στόχος του, ένα γραφείο και μια καρέκλα. Εννιά παιδιά στην οικογένεια είχε μάθει πολλά, δεν τον γέμιζαν αυτά.

Έφυγε από τον ΝΟΠ, όπως πήγε. Κύριος. Χωρίς να πει το παραμικρό. Μόνο έπραττε, δηλαδή έδινε. Χρήματα και στήριξη εννοούμε και μάλιστα σε μεγάλα ποσά. Το έκανε στον ΝΟΠ και μετά την αποχώρησή του, το έκανε και στην ΝΕΠ, που μάλιστα τον βράβευσε για την προσφορά του, το κάνει και στον Νηρέα. Έχοντας στο επίκεντρο των προσπαθειών του, τον ερασιτέχνη αθλητή, αυτόν που ματώνει στην προπόνηση για να παίξει την Κυριακή, που πολλές φορές δεν έχει φράγκο στην τσέπη του. Όπως ακριβώς ήταν κι ο ίδιος πριν από πολλά χρόνια. Όταν περίμενε πως και πως από τον Τσιμιγκάτο να του δώσει λεφτά - πριμ για τις στιβο-επιτυχίες του, να πάρει μπριζόλες για να φάει.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech