Η αποστολή του Νίκου Ηλιόπουλου στη Τουρκία

Δευτέρα, Φεβρουάριος 18, 2019 - 10:55πμ

Ο πατρινός πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής Νίκος Ηλιόπουλος βρέθηκε στην Τουρκία, όπου έκανε προπόνηση με κορυφαίους πρωταθλητές της γειτονικής χώρας. Σκοπός της επίσκεψής του ήταν η οριστικοποίηση των αθλητών στο κορυφαίο γεγονός της γυμναστικής το καλοκαίρι εν ονόματι WOGG (World Outdoor Gymnastics Gala).

Ο... συνθετάκιας της γυμναστικής μαζί με τον Ιωάννη Πάνου είναι οι ιδρυτές της διοργάνωσης και έχουν καταφέρει μόλις σε λίγους μήνες να προσελκύσουν πολλούς Ολυμπιονίκες, οι οποίοι θα είναι παρόντες το καλοκαίρι στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

"Η αφορμή για το ταξίδι μου στην Σμύρνη ήταν η οριστικοποίηση της συμμετοχής της Τουρκίας στο WOGG, για το οποίο όπως ξέρετε υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον από ξένους αθλητές, έκανα προπόνηση στο εθνικό προπονητήριο της Τουρκίας μαζί με φίλους συναθλητές που τους γνωρίζω χρόνια από τις συμμετοχές μας σε διεθνείς οργανώσεις πρόκειται για τους Φεράτ Αρικάν, Ιμπραΐμ Τσόλακ και Αχμέντ Οντέρ. Η φιλοξενία τόσο των παιδιών, όσο και του προπονητή τους κ. Γιλμάζ ήταν συγκινητική. Οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει αρκετές επιτυχίες στη γυμναστική και θα προσπαθήσουν να πάρουν την πρόκριση ως ομάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 στην Στουτγκάρδη. Οι εγκαταστάσεις τους είναι παραδειγματικές αλλά και αυτοί ανησυχούν για το μέλλον της γυμναστικής αφού δεν βλέπουν οι γονείς να ενδιαφέρομαι για τον πρωταθλητισμό. Είναι πολύ ωραίο να επισκέπτεσαι άλλες χώρες, να κάνεις προπόνηση μαζί τους, να γνωρίσεις τα συστήματά τους και τον πολιτισμό τους. Η διεθνής οικογένεια της γυμναστικής είναι πολύ δεμένη και λίγο πολύ αντιμετωπίζει τις προκλήσεις. Τους ευχαριστώ πολύ για την ζέστη τους φιλοξενία"

δήλωσε σε συνέντευξη του σχετικά με την προπόνησή του με τους Τούρκους πρωταθλητές και επισήμανε πως το επίπεδο τους είναι εξαιρετικό και τους ευχαρίστησε για τη συγκινητική φιλοξενία που του έδωσαν.

ΠΗΓΗ

Υποστήριξη: SilkTech