Διλέρνιας - Γεωργιάδης: Συλλογή από κούπες με τον ΝΟΠ

Οκτώ πρωταθλήματα Ελλάδας κατέκτησε ο ΝΟΠ στο πόλο, όπου κυριάρχισε πριν από πολλά χρόνια.

Υπάρχει έστω και ένας παίκτης που έπαιξε και στα οκτώ πρωταθλήματα; Δύσκολη η έρευνα γιατί δεν έχει διασωθεί η σύνθεση του ΝΟΠ σε όλα τα πρωταθλήματα και μάλοστα σε τόση έκταση (1935-1950).

Δεκαπέντε χρόνια ούτε σήμερα δεν παίζουν οι επαγγελματίες πολίστες, πολύ περισσότερο πριν από 80 χρόνια, και μάλιστα όταν μεσολάβησε η παύση κάθε δραστηριότητας για πέντε χρόνια, διάστημα στο οποίο οι αθλητές του ΝΟΠ έπρεπε να πολεμήσουν ή να υποστούν τις κακουχίες της Κατοχής.

Ομως υπήρξε αποτέλεσμα γιατί έχει διασωθεί η πλήρης σύνθεση του ΝΟΠ τόσο στο πρώτο πρωτάθλημα, του 1935 όσο και στο τελευταίο του 1050. Και σε αυτές υπάρχουν κοινά δύο ονόματα, αυτά του Ανδρέα Γεωργιάδη και του Γιάννη Διλέρνια! Αυτοί οι δύο είναι -σίγουρα- οι μόνοι αθλητές του ΝΟΠ που έπαιξαν και στις 8 διοργανώσεις που πανηγύρισε ο ΝΟΠ! Δύο πατρινοί αθλητές που έφτασαν στους 8 τίτλους: Μύθοι!

Ο Ανδρέας Γεωργιάδης, ήταν επιθετικός, ενώ ο Γιάννης (Γιάγκος) Διλέρνιας (ή Δελέρνια) ήταν τερματοφύλακας, κορυφαίος για πολλά χρόνια. Γεννήθηκε το 1915 και πέθανε το 1991. Παίκτης του ΝΟΠ από την ίδρυσή του, το 1929!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech