Από τον ...Τηλιγάδη στην Μαρία Ασπρομάλη!

Σάββατο, Ιούλιος 20, 2019 - 5:03μμ

Ενδιαφέρουσα πράγματα είδαμε στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου των παίδων - κορασίδων. Ένα σπάνιο γεγονός έχει να κάνει με την Μαρία Ασπρομάλλη του Αρίωνα, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον ακοντισμό.

Ήταν μια δικαίωση της ίδιας, της οικογένειάς της και του προπονητή της Κώστα Μπούσια, μα συνιστά και μια σπάνια επίδοση!

Καταρχήν είναι το πρώτο στην ιστορία του νεοσύστατου συλλόγου, καθώς ο Αρίων ξεκίνησε το 2016 και ήδη έφτασε να έχει αθλητή του στο βάθρο των πανελληνιονικών. Είναι το 12ο σωματείο της Πάτρας που το καταφέρνει, μετά τους: Απόλλων, Γαλήνη, ΕΑΠ, Έσπερο, Κούρο, Ολυμπιάδα, Πάτραι, Πέλοπα, Παναχαική, Πατραϊκή και Προμηθέα.

Η Ασπρομάλλη πέτυχε κάτι εξίσου σημαντικό, έγινε ο πρώτος αθλητής της Αχαΐας που κατακτά μετάλλιο στο αγώνισμα του ακοντισμού (σε πανελλήνιο πρωτάθλημα οποιασδήποτε ηλικιακής κατηγορίας) μετά από 28 χρόνια! Τελευταίος που το είχε καταφέρει, ήταν το 1991 στο πρωτάθλημα των παμπαίδων ο Τάκης Αρβανίτης της Ολυμπιάδας. Και πριν από αυτόν, το μακρινό 1933 (!!) ο «πολύς» Τάσος Τηλιγάδης της Παναχαϊκής, 3ος στο πρωτάθλημα των ανδρών!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech