Άμεσα τα αντανακλαστικά της ΕΑΠ, καλύφθηκε το όνομα του Ασλανίδη

Αμεσα ήταν τα αντανακλαστικά της διοίκησης της ΕΑΠ και δύο μόλις 24ώρα μετά το θόρυβο που προκάλεσε η «αποκάλυψη Ασλανίδη» σε πινακίδα στο κλειστό γυμναστήριο, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Ως γνωστόν στις πρόσφατες εργασίες εξωραϊσμού του γυμναστηρίου, η σχετική αναμνηστική πινακίδα θεμελίωσης,στην πλευρά του κτιρίου επί της οδού Ηπείρου (δυτική κερκίδα), καθαρίστηκε σε συγκεκριμένο σημείο όπου αναγραφόταν πως το γυμναστήριο έγινε επί ΓΓΑ Κωνσταντίνου Ασλανίδη.

Η αναμνηστική πλάκα όπως ήταν επί δεκαετίες


Πιο συγκεκριμένα, το 1969 είχαμε την οικοδόμηση των δύο κτιρίων, επί της Ηπείρου και επί της Φαβιέρου. Ήταν επί χούντας και στην αναμνηστική πλάκα αναφερόταν πως «ανηγέρθη επί Γενικού Γραμματέως Αθλητισμού Κων/νου Ασλανίδη και επί διοικητικού συμβουλίου» (ακολουθούν τα ονόματα της διοίκησης Άρη Γ. Παπανδρέου).

Μετά την πτώση της χούντας η πινακίδα «τροποποιήθηκε» αφού καλύφθηκε η αναφορά στον Ασλανίδη, και έμεινε έτσι μέχρι προ μηνός. Οταν έγιναν οι εργασίες βαψίματος του γυμναστηρίου, πριν από έναν περίπου μήνα, το αρμόδιο συνεργείο καθάρισε την πινακίδα και τότε αποκαλύφθηκε το όνομα του «Ασλανίδη».

Στη διοίκηση της ΕΑΠ το αντιλήφθηκαν λίγες μέρες αφού αποχώρησε το συνεργείο και μέχρι να φωνάξουν νέο, να στηθεί σκαλωσιά κλπ, ο θόρυβος είχε ξεσπάσει!

Λίγο μετά τον "εξωραϊσμό" της. Δεν έμεινε για πολλές μέρες έτσι

Τέλος πάντων, από το πρωί της Τετάρτης δεν φαίνεται πια το όνομα του επίορκου αξιωματικού Ασλανίδη.

Και κάτι ακόμα. Υπάρχουν ακόμα δύο πινακίδες, αναμνηστικές της θεμελίωσης του δεύτερου κτιρίου (γραφείων) επί της Φαβιέρου. αυτές βρίσκονται στην εσωτερική πλευρά, στον ακάλυπτο χώρο και εδώ και δεκαετίες είναι τοποθετημένες ανάποδα, δηλαδή η εγχάρακτη πλευρά τους, εφάπτεται στον τοίχο.

Οι δύο πλάκες στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου της Φαβιέρου. Αναφέρουν (από την πίσω πλευρά) το όνομα του Γ. Παπαδόπουλου. Παραμένουν έτσι για δεκαετίες!

Παλαιοί παράγοντες της ΕΑΠ θυμούνται πως οι δύο αυτές πινακίδες αναφέρουν το όνομα του πραξικοπηματία Γιώργου Παπαδόπουλου.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/468869

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/468680

 

Τάσσος Σταθόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech