Υποβιβάζονται ΟΦΗ και Αιγινιακός- Δεν... γυρνάει η άνοδος που στέρησαν στην Παναχαϊκή

Δευτέρα, Μάρτιος 4, 2019 - 4:07μμ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ αποφάσισε τον υποβιβασμό ΟΦΗ και Αιγινιακού, ενώ επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ σε κάθε σύλλογο, καθώς τους έκρινε ένοχους για χειραγώγηση της περυσινής μεταξύ τους αναμέτρησης, που είχε λήξει με 6-0 υπέρ των Κρητικών.

Αυτό σημαίνει υποβιβασμό του ΟΦΗ στη Football League και εκκίνηση στο νέο πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, ενώ αντίστοιχα ο Αιγινιακός θα υποβιβαστεί στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, κουβαλώντας επίσης ποινή -6 βαθμών.

Θιγμένη από αυτή την ιστορία βγαίνει πρώτη από όλους η Παναχαϊκή, η οποία έχασε την περσινή άνοδο από το… τραίνο του ΟΦΗ, ενώ από τον Αιγινιακό έχασε τρεις βαθμούς πέρσι και τέσσερις φέτος.

Στους πρώην προέδρους των σωματείων, Τσάλο (ΟΦΗ) και Νιώπα (Αιγινιακό), απαγορεύτηκε δια βίου η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο, επιβλήθηκε εφ΄ όρου ζωής απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και πρόστιμο 60.000 ευρώ σε καθέναν.

Στους ποδοσφαιριστές Τόλιο, Λιόλιο και Γιατζιτζόγλου επιβλήθηκε ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για 10 χρόνια και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για το ίδιο χρονικό διάστημα, συν πρόστιμο 5.000 ευρώ σε καθέναν.

Ο Μαχαιρίδης τιμωρήθηκε με απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο δια βίου και απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ΄ όρου ζωής, συν 20.000 ευρώ πρόστιμο, ενώ ο πρώην παράγοντας του ΟΦΗ, Γ. Πηρουνάκης, απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες.

Η ποινή είναι εφέσιμη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της απόφασης.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Υποστήριξη: SilkTech