Υπόδειγμα αξιοποίησης δημοτικής εγκατάστασης ο Λαδόπουλος

Κυριακή, Φεβρουάριος 10, 2019 - 11:26πμ

Καθώς μπαίνει στο προσκήνιο η διαδικασία χρήσης και διαφόρων μορφών εκμετάλλευσης δημοτικών εγκαταστάσεων (εργοστάσιο Λαδόπουλου, ΑΣΟ, Σφαγεία κλπ) καλό είναι να έχουμε κατά νου πως υπόδειγμα αξιοποίησης δημοτικών εγκαταστάσεων, διαχρονικά στην Πάτρα, είναι το τμήμα του οικοπέδου Λαδόπουλου που δόθηκε σε ΣΕΓΑΣ και ΕΓΟ.

Προ 20ετίας μια παρατημένη εγκατάσταση της πάλαι ποτέ ακμάζουσας Χαρτοποιίας, που είχε «φορτωθεί» στον Δήμο, δόθηκε σε δύο αθλητικές ομοσπονδίες για να φτιάξουν προπονητικά κέντρα, δηλαδή στον ΣΕΓΑΣ (στίβος) και στην ΕΓΟ (Γυμναστική).

Πράγματι οι δύο αποθήκες αλλά και το ανοικτό γήπεδο έμπροσθέν τους, μετατράπηκε σε σπουδαίο όσο και παραγωγικό αθλητικό κέντρο, καθώς από εκεί αανδείχθηκαν σπουδαίοι πρωταθλητές με διεθνείς διακρίσεις και στα δύο αθλήματα.

Οι χώροι εξοπλίστηκαν με αθλητικό Υλικό, ο Δήμος, όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί, και παρά τις διαδοχικές αλλαγές τόσο στη Μαιζώνος, όσο και στην ηγεσία των δύο Ομοσπονδιών, η αθλητική λειτουργία του Λαδόπουλου ήταν πάντα συνεχής και εξαιρετική.

Είκοσι χρόνια μετά, κι αφού όλη η «γειτονιά» από την Ελευθερίου Βενιζέλου και την Ακτή Δυμαίων έως την Ανθείας, αναβαθμίστηκε, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε το αθλητικό κέντρο του Λαδόπουλου ως υπόδειγμα ανάπλασης και διαχείρισης δημοτικής εγκατάστασης.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech