Το υπέροχο καβούρι του Γιώργου Σπυρόπουλου

Πέμπτη, Οκτώβριος 15, 2020 - 6:38μμ

Υπήρξε ένας από τους αποτελεσματικότερους επιθετικούς της Παναχαϊκής ο Γιώργος Σπυρόπουλος.

Μεσουράνησε τη δεκαετία του '70, τόσο με την κοκκινόμαυρη, όσο και με τη φανέλα του Πανιώνιου Νέας Σμύρνης μα και του Ολυμπιακού Πειραιώς (περισσότερες από 200 συμμετοχές στην Α΄ Εθνική - οι 136 με 30 γκολ με την Παναχαική).

Διεθνής και με την Εθνική Νέων στο ευρωπαϊκό του 1968, πολιτογραφήθηκε Πατρινός, αφού επέλεξε να μείνει στην Πάτρα μετά το τέλος της καριέρας του. Τα καλοκαίρια (μα και όχι μόνο) απολαμβάνει τα μπάνια του στο Ακταίο , αρέσκεται δε να εξερευνεί το βυθό με την μάσκα επιφανείας.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (15/10) βρήκε ένα καβούρι στο βυθό και ως δεινός κυνηγός (έστω και της μπάλας) δεν δυσκολεύτηκε να το πιάσει. Δέχτηκε τον θαυμασμό των φίλων λουομένων στην παραλία και φωτογραφήθηκε όλο καμάρι στο φακό του sportin.gr. Δευτερόλεπτα μετά, κι αφού το «ρεπορτάζ» είχε ολοκληρωθεί επέστρεψε το πανέμορφο καβούρι στο φυσικό του περιβάλλον. «Είναι μικρό, δεν προσφέρει τίποτα με το να το σκοτώσω. Ελπίζω να γλυτώσει από τα χταπόδια της περιοχής και να μεγαλώσει», ήταν το σχόλιο του Γιώργου Σπυρόπουλου.

Το συγκεκριμένο καρκινοειδές μαλακόστρακο ανήκει στην τάξη των Δεκαπόδων και ευδοκιμεί στα μέρη μας. Εχει πανέμορφο χρώμα στις δαγκάνες του, ενώ όπως είπε ο Γιώργος Σπυρόπουλος έχει δει πολλά μεγαλύτερα καβούρια, διπλάσια τουλάχιστον σε μέγεθος!

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech