Ξεπερνά τις προσδοκίες η συμμετοχή για τον εθελοντισμό στους Μεσογειακούς

Τρίτη, Ιούνιος 25, 2019 - 9:50πμ

Ένα μεγάλο κίνημα εθελοντισμού φαίνεται να δημιουργείται στην Πάτρα εν όψει των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων που θα διεξαχθούν 25-31 Αυγούστου 2019. Οι εξ αρχής δηλωμένες ανάγκες της Οργανωτικής Επιτροπής σε εθελοντές για την περίοδο των Αγώνων ήταν 1.000 άτομα, στόχος που αναμένεται να κατακτηθεί με ευκολία. Ήδη, δύο μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης οι εθελοντές που έχουν επιλεγεί φθάνουν  τα  900 άτομα! 

Οι δηλώσεις συμμετοχής συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον, όπως και οι συνεντεύξεις, η επιλογή και η ενημέρωση  των υποψηφίων. Σημαντική βοήθεια έχει προσφέρει το περίπτερο της Οργανωτικής Επιτροπής στην πλατεία Γεωργίου Α’, το οποίο θα παραμείνει στην κεντρική πλατεία της Πάτρας μέχρι και τους Αγώνες. Σε αυτό το περίπτερο ο τομέας εθελοντισμού ενημερώνει για τη διοργάνωση,  προωθεί τον εθελοντισμό και συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους αιτήσεις συμμετοχής εθελοντών.

Σε όλα τα παραπάνω, πρέπει συνυπολογιστούν και ομάδες ανήλικων εθελοντών που θα συνδράμουν στα αθλήματα του beach volley και του beach tennis, αλλά και αθλητικοί σύλλογοι, οι αθλητές των οποίων θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα αντίστοιχα αθλήματα.  Να σημειωθεί πως οι εθελοντές που έχουν ήδη επιλεγεί και αυτοί που συνεχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον είναι στην πλειοψηφία τους από την Πάτρα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που προέρχονται τόσο από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, όσο και από διάφορα μέρη της υπόλοιπης Ελλάδας. 

Υπενθυμίζεται, πως οι εθελοντές έκαναν ήδη αισθητή την παρουσία τους  και προσέφεραν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους το τριήμερο 5-7 Ιουνίου 2019 στο σεμινάριο των Αρχηγών Αποστολών (Chefs De Mission) των χωρών που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες και τις συναντήσεις των Τεχνικών Επιτετραμμένων (Technical Delegates) των Διεθνών Ομοσπονδιών και των υπεύθυνων των αθλημάτων (Competition Managers) της Οργανωτικής Επιτροπής.  Έδειξαν τη διάθεσή τους να προσφέρουν και να αποτελέσουν την ψυχή των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων. 

Υποστήριξη: SilkTech