Ξεκίνησε το ταξίδι της ανά την Ελλάδα η Φλόγα της Αγάπης

Τρίτη, Αύγουστος 4, 2020 - 8:00μμ

Με πρώτο σταθμό την πόλη του Ξυλοκάστρου ξεκίνησε το ταξίδι της ανά την Ελλάδα, η Φλόγα της Αγάπης, στο πλαίσιο της 18ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.

Η αφή της Φλόγας της 18ης Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών έγινε το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος και μετέφερε την φλόγα έως το Ξυλόκαστρο, όπου συμβολικά την παρέδωσε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, προκειμένου να την μεταφέρει στην Πάτρα από όπου θα συνεχίσει το ταξίδι της σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα, μεταφέροντας το μήνυμα της πανανθρώπινης ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η τελετή υποδοχής της Φλόγας της Αγάπης πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό θέατρο Ξυλοκάστρου και στην διάρκειά της ο κ. Μπονάνος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει διαχρονικά με έργα και πράξεις την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Δεσμεύτηκε δε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των Συλλόγων και των Φορέων που δίνουν τον μεγάλο αγώνα για την επίτευξη του πολυπόθητου στόχου που δεν είναι άλλος από την αυτάρκεια της χώρας σε εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Στην τελετή παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου, Βλάσης Τσιώτος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Αιμοδοτών, Χρήστος Πρωτόπαπας, ο Α’  Αντιπρόεδρος της ΠΟΣΕΑ, Ανδρέας Αδαμόπουλος και δεκάδες εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Υποστήριξη: SilkTech