Ξεκίνημα για τα πιο συναρπαστικά play-offs των τελευταίων ετών στο NBA

Σάββατο, Απρίλιος 14, 2018 - 8:40μμ

Τέρμα τα "αστεία" στον μαγικό κόσμο του NBA. Απόψε στις 22.00 ώρα Ελλάδος, με το τζάμπολ του διδύμου Warriors-Spurs, ξεκινούν τα play-offs, μετά από μία κανονική σεζόν που επεφύλαξε μεγάλο σασπένς και ουκ ολίγες εκπλήξεις, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική.

Όπως γνωρίζουν όμως οι παροικούντες την μπασκετική Ιερουσαλήμ, για το NBA η κανονική σεζόν δεν είναι κάτι παραπάνω από προθέρμανση. 

Το πραγματικό πρωτάθλημα τώρα αρχίζει, και το sportin.gr, που θα είναι κοντά σας μέχρι και τους τελικούς, ετοίμασε ένα αναλυτικό αφιέρωμα για τα 8 δίδυμα-φωτιά του πρώτου γύρου.

  • ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

-HOUSTON ROCKETS vs MINNESOTA TIMBERWOLVES

Οι Rockets μετά από συνεχόμενα χρόνια ανοδικής πορείας, μοιάζουν φέτος πιο έτοιμοι από ποτέ για την υπέρβαση. Μπαίνοντας στα play-offs με το καλύτερο ρεκόρ του πρωταθλήματος και καθοδηγούμενοι από έναν διαστημικό James Harden -φαβορί για τον τίτλο του MVP-, μοιάζουν ασταμάτητοι. Θα μπορέσουν οι νεανικοί "Λύκοι" να ορθώσουν ανάστημα; Εξασφαλίζοντας την παρουσία τους στην post season μόλις στο τελευταίο ματς κόντρα στους Nuggets, η ομάδα των Butler και Taouns έχει ήδη κάνει την υπέρβασή της για φέτος. Παρ' όλα αυτά, το γεγονός πως πρόκειται για ομάδα με αμυντική φιλοσοφία, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να "κλέψουν" έστω μία νίκη. Για παραπάνω θα πρέπει να κάνουν υπομονή.

Πρόβλεψη: Rockets 4-0

-GOLDEN STATE WARRIORS - SAN ANTONIO SPURS

Μια μονομαχία που έχει χαρίσει μπόλικες συγκινήσεις στους μπασκετόφιλους τα τελευταία χρόνια, φέτος, ελέω της μέτριας χρονιάς των Spurs, γίνεται μόλις στον πρώτο γύρο. Οι πρταθλητές Warriors δεν κατάφεραν να επαναλάβουν το καλύτερο ρεκόρ και είναι γεγονός πως μπαίνουν στα play-offs σε περίεργη αγωνιστκή κατάσταση και με τον Steph Carry αρχικά εκτός. Βέβαια, τα "σπιρούνια" είναι αυτή τη σεζόν στην χειρότερη κατάσταση της τελευταίας εικοσεατίας, με τον Leonard εκτός μάχης και την ομάδα να μην έχει βρει τον ρυθμό και τα πατήματά της. Από την άλλη, τους πρωταθλητές του Popovich, με τους γερόλυκους Parker, Gasol και Ginobili στην τελευταία ευκαιρία τους για έναν ακόμα τίτλο, δεν μπορεί να τους ξεγράψει κανείς. Μια σειρά που είναι πολύ πιθανό  να αφήσει πίσω της συγκινήσεις.

Πρόβλεψη: Warriors 4-1

-PORTLAND TRAILBLAZERS - NEW ORLEANS PELICANS

To Portland μετά από χρόνια στη μετριότητα και χωρίς να έχει αλλάξει κάτι ουσιαστικό στο ρόστερ του, έκανε φέτος την υπέρβαση, τερματίζοντας στην τρίτη θέση της Δυτικής Περιφέρειας. Με τον Lillard πιο ώριμο από ποτέ και έναν πάγκο γεμάτο λύσεις, μοιάζει ικανό για όμορφα πράγματα και δεν μπορεί να το υποτιμήσει κανείς. Φορτσάτοι μπαίνουν στην post season και οι Pelicans, με σεληνιασμένο τον Antony Davis, ο οποίος μετά την απώλεια του Cousins έχει πάρει την ομάδα εξολοκλήρου πάνω του. Παρ' όλα αυτά, δύσκολα θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των πολύ πιο έμπειρων Blazers, αλλά σίγουρα θα δούμε μια αμφίρροπη σειρά που -γιατί όχι;- μπορεί να πάει ακόμα και σε έβδομο ματς.

Πρόβλεψη: Blazers 4-2

-OKLAHOMA CITY THUNDER - UTAH JAZZ

Κατά τη γνώμη μας, πρόκειται για το πιο ενδιαφέρον και το πιο αμφίρροπο match-up των φετινών play-offs. Εδώ δεν κοντράρονται απλά δύο πολύ δυνατές ομάδες, αλλά ουσιαστικά, δύο εκ διαμέτρου αντίθετες μπασκετικές φιλοσοφίες. Από τη μία το run-and-gun παιχνίδι των Thunder του showman Westbrook -δεύτερη σεζόν με μέσους όρους triple-double- και από την άλλη το ευρωπαϊκό, αμυντικογενές μπάσκετ της εντυπωσιακής φέτος Utah. Με πυλώνα τον Γάλλο Gobert, οι Jazz μοιάζουν έτοιμοι μετά από χρόνια να πρωταγωνιστήσουν, κάτι που λίγοι περίμεναν στην αρχή της σεζόν. Βέβαια, το γεγονός ότι πέφτουν στον πρώτο γύρο πάνω στην τριπλέτα φόβητρο των Westbrook, George και Carmelo, τους αποσπά τον τίτλο του φαβορί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους μειώνει τις πιθανότητες κάτω από ένα 40%. Όποια ομάδα ελέγξει τον ρυθμό των ματς, αυτή θα είναι που θα συνεχίσει παρακάτω. 

Πρόβλεψη: Thunder 4-3
  • ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
-TORONTO RAPTORS - WASHINGTON WIZARDS

Οι Raptors έχουν σταθερό roster τα τελευταία χρόνια, κατέκτησαν τη πρώτη θέση στην Ανατολή, πετυχαίνοντας και το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία τους. Κύριο μέλημά τους, να ξορκίσουν τα φαντάσματα του παρελθόντος που τους κυνηγούν ακόμα. Οι Wizards και τη φετινή χρονιά δεν επέδειξαν κάτι αξιοσημείωτο, είχαν διακυμάνσεις στην απόδοσή τους και η αμφισβήτηση για παίκτες και προπονητικό stuff ήταν έντονη. Η κατάσταση και η απόδοση των Lowry - Derozan και Wall - Beal θα καθορίσει κατα πολύ την έκβαση της σειράς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια στη regular season το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2). 
Πρόβλεψη: Raptors 4-2

-BOSTON CELTICS - MILWAUKEE BUCKS

Οι φετινοί Celtics κερδίζουν με διαφορά το βραβείο της πιο άτυχης ομάδας στο NBA. Στο πρώτο παιχνίδι της season έχασαν τον Gordon Hayward ενώ και κατά τη διάρκεια της regular season αντιμετώπισαν τραυματισμούς παικτών με αποκορύφωμα να χάσουν και τον Kyrie Irving, έναν παίκτη που προσέφερε 24.4 πόντους ΜΟ. Το ατού των Celtics και φέτος είναι ο προπονητής της ομάδας Brad Stevens που είχε την απάντηση σε κάθε πρόβλημα τραυματισμού που προέκυπτε. Οι Bucks απο την άλλη δεν έκαναν το παραπάνω βήμα και κινήθηκαν στη μετριότητα με διακυμάνσεις στην απόδοσή τους που είχε ως αποτέλεσμα τη φυγή του Jason Kidd. To ατού της ομάδας είναι ο Γιάννης όπου φέτος απέναντι στους Celtics έκανε μερικά από τα καλύτερά του παιχνίδια. Οι Bucks είναι καλύτεροι στο ανοικτό γήπεδο ενώ στο set παιχνίδι αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Στα μεταξύ τους παιχνίδια στη regular season το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2). Η έκβαση της σειράς θα εξαρτηθεί από το πόσο βενζίνη έχει απομείνει στο ρεζερβουάρ των Celtics. 
Πρόβλεψη: Celtics 4-3
-PHILADELPHIA 76ERS - MIAMI HEAT
Η πιο ενδιαφέρουσα και αμφίρροπη σειρά στην Ανατολή. Οι Sixers αποτελούν το the next best thing στην Ανατολική περιφέρεια. Έχουν ένα νεανικό σύνολο που σφύζει από ταλέντο προεξάρχοντος του Ben Simmons, o Fultz επέστρεψε, ο Saric είναι σταθερός ενώ ο Redick με την εμπειρία του και το καυτό μακρινό του σουτ δίνει σταθερότητα και λύσεις στην ομάδα του Brett Brown. Απώλεια αποτελεί ο Embiid που θα χάσει τα πρώτα παιχνίδια της σειράς. Οι Heat είναι μια από τις πιο σκληρές ομάδες στο ΝΒΑ, ο Spoelstra είναι πολλά χρόνια στην ομάδα περνώντας την φιλοσοφία του, ο φυσικός ηγέτης της ομάδας Dwyane Wade επέστρεψε, o Goran Dragic αποτελεί το Α και το Ω στην επίθεση των Heat και οι σκληροί του Miami είναι έτοιμοι όσο ποτέ. Ερωτηματικό, η απόδοση του Whiteside του οποίου το match up με τον Embiid θα καθορίσει κατά πολύ και την έκβαση της σειράς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια στη regular season το σκορ ήταν ισόπαλο (2-2). 
Πρόβλεψη: 76ers 4-2
-CLEVELAND CAVALIERS - INDIANA PACERS
Η χρονιά για τους Cavs δε ξεκίνησε καλά, έχουν μια από τις χειρότερες άμυνες (29η) στο NBA. Αν και υπήρξε αισθητή βελτίωση με τις ανταλλαγές του Φεβρουαρίου αυτή δεν μετουσιώθηκε σε καλύτερη κατάταξη. Αλλά τώρα αρχίζουν τα playoffs, ο Kevin Love επέστρεψε ενώ ο LeBron James θα προσπαθήσει να αποδείξει πως ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο μπορεί να προσθέσει ακόμα έναν τίτλο στη συλλογή του. Οι φετινοί Pacers αποτελούν την ομάδα έκπληξη της Ανατολής. O Victor Oladipo τους οδήγησε στην 5η θέση. Αυτό και μόνο αποτελεί επιτυχία για τους Pacers. Στα μεταξύ τους παιχνίδια στη regular season το σκορ ήταν 3-1 υπέρ των Pacers. Δυστυχώς για αυτούς, θα αντιμετωπίσουν τους Cavs. Τα μαθηματικά εδώ είναι αρκετά απλά: Οι Cavs έχουν LeBron James ενώ οι Pacers δεν έχουν. 
Πρόβλεψη: Cavaliers 4-1

Υποστήριξη: SilkTech