Ξεκινάει η σεζόν στο πόλο

Τετάρτη, Οκτώβριος 10, 2018 - 6:15μμ

Είκοσι χρόνια μετά την τελευταία διεξαγωγή του, επιστρέφει στην υδατοσφαίριση ο θεσμός του Σούπερ Καπ, με την σημερινή (10/10) αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωταθλητή και κυπελλούχο Ολυμπιακό και τον φιναλίστ του κυπέλλου ΑΝΟ Γλυφάδας.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών, ο αγώνας του Σούπερ Καπ ανοίγει επίσημα την «αυλαία» της νέας περιόδου, που και φέτος βρίσκει τους «ερυθρόλευκους» να μην έχουν αντίπαλο εντός συνόρων.

Απέναντι μάλιστα στον αποδυναμωμένο ΑΝΟΓ, η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου αναμένεται να έχει πολύ εύκολο έργο σήμερα, με το μυαλό των Πειραιωτών να είναι ήδη στραμμένο στην πρεμιέρα των υποχρεώσεών τους στο Champions League, την επόμενη Τετάρτη (17/10), πιθανότατα με αντίπαλο τη Βερόνα στην Ιταλία.

Το ματς θα διεξαχθεί στο κολυμβητήριο «Αντώνης Δημητρόπουλος» της Γλυφάδας, με ώρα έναρξης 7 μ.μ., και διαιτητές τους Σταυρίδη και Μπουδραμή.

Ο θεσμός του Σούπερ Καπ θεσπίστηκε από την ΚΟΕ το 1996, αλλά δεν καθιερώθηκε και διακόπηκε μετά από μόλις τρεις σεζόν.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον τίτλο σε εκείνες τις διοργανώσεις, επικρατώντας και στις τρεις περιπτώσεις της Βουλιαγμένης. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των τριών Σούπερ Καπ:

1996 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-7

1997 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη 10-5

1998 Ολυμπιακός-Βουλιαγμένη  6-5

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech