Ξαναγράφει ιστορία ο Προμηθέας αλλά... παραμονεύει ο Ολυμπιακός

Παρασκευή, Απρίλιος 12, 2019 - 7:31πμ

Τρεις αγωνιστικές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Basket League. Ο Προμηθέας στην πιο ιστορική χρονιά της σύντομης ιστορίας του βρίσκεται για ακόμα μία σεζόν στην κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας.

Οι Πατρινοί που φέτος είχαν τρία… καρπούζια στην ίδια μασχάλη και έφτασαν ήδη της 41 (!) αναμετρήσεις (σε σχέση με τις 26 που είχε όλη η χρονιά στην πρώτη του παρουσία στα «σαλόνια» της Α1) και θα δώσουν φέτος τουλάχιστον άλλες 5, καταφέρνουν και ανεβαίνουν ένα ένα τα σκαλιά στην ιεραρχία του Ελληνικού μπάσκετ.

Η πρώτη και άκρως επιτυχημένη Ευρωπαϊκή συμμετοχή διόλου επηρέασε τον Προμηθέα που βρίσκεται στην τελευταία στροφή του πρωταθλήματος, στην 3η θέση.

Η φετινή Α1 όμως έχει κι έναν μεγάλο αστάθμητο παράγοντα, που λέγεται Ολυμπιακός. Ο ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας, η Ευρωπαία ΑΕΚ και κυρίως το «νεοφώτιστο» αλλά ιστορικό Περιστέρι, έκαναν άλματα προόδου τη φετινή χρονιά, αλλά όχι τόσα ώστε να τους φέρνουν μία ανάσα από τη δεύτερη θέση.

Οι απανωτές τιμωρίες των «ερυθρολεύυκων» του Πειραιά, όχι μόνο έπληξαν αφάνταστα το πεσμένο ούτως ή άλλως κύρος του Ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά δημιούργησαν και μία τεράστια ανισορροπία στην τελική κατάταξη και τα πλέι οφ.

Κι αυτό διότι οι τέσσερις ομάδες που προαναφέραμε βρήκαν… φως, να διεκδικήσουν τις θέσεις 2-5 της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος βρίσκονται στο μέγα δίλλημα. Η 3η θέση της κανονικής διάρκειας (ή ακόμα και η δεύτερη) είναι ένα τιμητικό παράσημο αλλά κατά τα φαινόμενα οδηγεί πάνω στον Ολυμπιακό στον πρώτο γύρο των πλέι οφ κι σε έναν διαφαινόμενο αποκλεισμό.

Έτσι οι ισόβαθμοι στην τρίτη θέση Προμηθέας, ΠΑΟΚ και Περιστέρι δεν ξέρουν τι να διαλέξουν. Ο Προμηθέας ευνοείται στην τριπλή ισοβαθμία, αλλά και σε αυτήν με το Περιστέρι, αλλά υπολείπεται του ΠΑΟΚ σε ενδεχόμενο δικό τους συναπάντημα.

Στους υπόλοιπους δύο, τα πάντα θα κριθούν στην μεταξύ τους αναμέτρηση την τελευταία αγωνιστική στο κλειστό «Α. Παπανδρέου».

Ο Προμηθέας έχει ένα εντός έδρας παιχνίδι, αυτό με τον Πανιώνιο το άλλο Σάββατο και δύο εκτός με τους «αιωνίους» μέχρι το φινάλε.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Αυτή τι στιγμή είναι 8ος με παιχνίδι λιγότερο και δεν μπορεί να τερματίσει πάνω από 6ος.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και… βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

 

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech