«We can't breathe» από τα Σεπόλια στη Μινεάπολη - ΦΩΤΟ

Τετάρτη, Ιούνιος 10, 2020 - 9:32πμ

Η φράση "We can't breathe" προστέθηκε στο γκραφίτι που απεικονίζει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα, στα Σεπόλια, όπου μεγάλωσε ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς.

Με πρωτοβουλία των κατοίκων της περιοχής, προστέθηκε το μήνυμα που χρησιμοποιείται στις αντιρατσιστικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από Αμερικανό αστυνομικό.

Εκτός από τη φράση που σημαίνει «δεν μπορούμε να αναπνεύσουμε», αναφέρεται επίσης: "Black lives matter" και «Μένουμε ενεργοί».  

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με τα αδέλφια του βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στις ΗΠΑ κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας. Με την κίνηση αυτή, οι κάτοικοι στα Σεπόλια θέλησαν να δείξουν στον Έλληνα διεθνή μπασκετμπολίστα πως είναι μαζί του στη μάχη κατά του ρατσισμού.

Συγκεκριμένα, στη σχετική ανακοίνωση, η οποία συνοδεύεται και από φωτογραφία με τις αλλαγές, αναφέρεται:

«Από τα Σεπόλια ως τη Μινεάπολη

"We Can't Breathe!"

Στην παλιά γειτονιά του Giannis Antetokounmpo, που πρόσφατα πήρε μέρος στις διαδηλώσεις στις ΗΠΑ, το γνωστό γκραφίτι στο γηπεδάκι του Τρίτωνα, εμπλουτίστηκε και στέλνει ένα ακόμη μήνυμα.

Μετά από πρωτοβουλία κατοίκων της περιοχής προστέθηκε το σύνθημα των ημερών που συγκλονίζει και εκφράζει εκατομμύρια ανθρώπους σε κάθε γωνιά της γης.

We can't breathe! Δεν μπορούμε ν' ανασάνουμε!

Ενάντια στην αστυνομική βία και αυθαιρεσία που πρόσφατα στα Σεπόλια είχε ως θύματα δυο νέους της περιοχής!»

Υποστήριξη: SilkTech