Το βραβείο ήθους του ΠΣΑΠ στον Κώστα Χαλκιά

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2018 - 4:37πμ

Μεγάλη τιμή απόψε για τον διεθνή τερματοφύλακα Κώστα Χαλκιά και την Παναχαϊκή! Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών βράβευσε ως παράδειγμα αφοσίωσης και ήθους στο ποδόσφαιρο, τον Πρωταθλητή Ευρώπης τερματοφύλακα της Παναχαϊκής Κώστα Χαλκιά στο πλαίσιο της «36ης Γιορτής του Ποδοσφαιριστή» που φιλοξενήθηκε με κάθε επισημότητα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Κώστας Χαλκιάς αποθέωσε κυριολεκτικά την προσπάθεια που γίνεται στην Παναχαϊκή αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στην Ελλάδα έχουμε κατά καιρούς αποδείξει ότι είτε σε Συλλογικό είτε σε Εθνικό, επίπεδο μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Και όπως κάποτε ένας απλός φίλαθλος μου είπε, το ποδόσφαιρο είναι το πιο όμορφο σπορ αλλά όταν παρεμβαίνουν εξωγενείς παράγοντες απαξιώνεται όχι μόνο το ίδιο το ποδόσφαιρο αλλά ταυτόχρονα και οι πρωταγωνιστές του που είναι οι ποδοσφαιριστές.

Προσωπικά εξακολουθώ να δηλώνω παρόν συνεχίζοντας το ποδόσφαιρο για έναν πολύ σημαντικό λόγο.

Γιατί συμμετέχω σε μια προσπάθεια που αφορά έναν ιστορικό Σύλλογο, όπως είναι η Παναχαϊκή, η οποία εκπροσωπεί μια μεγάλη πόλη, που οι άνθρωποι της έχουν στόχο να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα, με σωστές βάσεις και προγραμματισμό, που θα βοηθήσει την ίδια τους την ομάδα αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει και στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Προσπαθεί δηλαδή να κάνει αυτό που είναι λογικό να συμβαίνει στο εξωτερικό και όχι στην Ελλάδα.

Θέλω να ευχαριστήσω γι αυτό το λόγο την Παναχαϊκή Συμμαχία, την ΠΑΕ Παναχαϊκή, τον προπονητή μου κ. Σωκράτη Οφρυδόπουλο, τους συμπαίκτες μου και σίγουρα τον Τεχνικό Διευθυντή της Παναχαϊκής και πάνω απ όλα καλό φίλο Κώστα Κατσουράνη αφού και εγώ συμμετέχω σε αυτό το καινούργιο υγιές εγχείρημα.

Σίγουρα παραξένεψε κάποιους το γεγονός πως μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα απουσίας ξεκίνησα να παίζω και πάλι ποδόσφαιρο.

Αν πίστευα όταν μου προτάθηκε ότι δεν θα μπορούσα να βοηθήσω δεν θα το έκανα».

Ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του ο Κώστας Χαλκιάς ανέφερε ότι «καθήκον κάθε ποδοσφαιριστή είναι να διδάσκει ήθος και αφοσίωση σε αυτό το οποίο υπηρετεί. Αυτό έκανα πάντα και αυτό συνεχίζω να κάνω και τώρα» κατέληξε.

Υποστήριξη: SilkTech