«Βουνό» η κλήρωση της Εθνικής στους Ολυμπιακούς - ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, Φεβρουάριος 2, 2021 - 11:02μμ

Τους αντιπάλους που θα αντιμετωπίσει στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο, εφόσον περάσει τη... δοκιμασία του προολυμπιακού, έμαθε σήμερα η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, ύστερα από τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της FIBA, στην Ελβετία.

Η «γαλανόλευκη» κληρώθηκε στον 1ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, τη Γαλλία και το Ιράν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής του Ολυμπιακού τουρνουά σε σχέση με τους Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Τότε οι 12 ομάδες είχαν χωριστεί σε δύο ομίλους των έξι, ενώ, βάσει της σημερινής κλήρωσης, οι 12 ομάδες που θα μετάσχουν στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο χωρίστηκαν σε τρεις ομίλους των τεσσάρων.

Την πρόκριση για την προημιτελική φάση θα πάρουν οι πρώτες δύο ομάδες από κάθε όμιλο, καθώς και οι δύο καλύτεροι τρίτοι.

Οκτώ ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ τα υπόλοιπα τέσσερα «εισιτήρια» για το Τόκιο θα πάρουν οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στα ισάριθμα προολυμπιακά τουρνουά των ανδρών που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν το διάστημα 29 Ιουνίου-4 Ιουλίου 2021 σε Βικτόρια (Καναδάς), Σπλιτ (Κροατία), Κάουνας (Λιθουανία) και Βελιγράδι (Σερβία).

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική Ελλάδας μετέχει στο προολυμπιακό της Βικτόρια και στο πλαίσιο του πρώτου ομίλου θα αντιμετωπίσει με τους «οικοδεσπότες» και την Κίνα. Τον δεύτερο όμιλο του προολυμπιακού στον Καναδά συγκροτούν η Ουρουγουάη, η Τσεχία και η Τουρκία.


Οι όμιλοι που προέκυψαν από τη διαδικασία έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Ιράν

Γαλλία

ΗΠΑ

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στη Βικτόρια

2ος ΟΜΙΛΟΣ

Αυστραλία

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Σπλιτ

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι

Νιγηρία

3ος ΟΜΙΛΟΣ

Αργεντινή

Ιαπωνία

Ισπανία

Νικητής Προολυμπιακού τουρνουά στο Κάουνας

Υποστήριξη: SilkTech