«Βόμβα» στο παγκόσμιο τένις: Επτά νέα… Grand Slams!

Δευτέρα, Ιούνιος 13, 2022 - 10:00πμ
Αλλάζουν δομή από το 2023 τα Masters που γίνονται σε Ρώμη, Μαδρίτη, Σανγκάη, Μαϊάμι και Καλιφόρνια

Σε ριζικές αλλαγές, με στόχο την προσέλκυση νέων θεατών και φυσικά χορηγών, προχωράει η ATP.
Όπως ανακοίνωσε, από το 2023 τα τουρνουά Masters που πραγματοποιούνται σε Ρώμη, Μαδρίτη, Σανγκάη, Μαϊάμι και Καλιφόρνια (Indian Wells) μετατρέπονται σε διοργανώσεις 12 ημερών.
Μέχρι φέτος τα εν λόγω τουρνουά ήταν 7 ημερών, με την ATP να τα μετατρέπει ουσιαστικά σε μίνι – Grand Slams, τα οποία διεξάγονται σε διάστημα δύο εβδομάδων (14 ημερών). Με τη χρονική διεύρυνση των πέντε Masters η ATP θεωρεί ότι θα προσελκύσει περισσότερους θεατές, αφού θα λαμβάνουν μέρος στο κυρίως ταμπλό πιο πολλοί τενίστες και ως εκ τούτου θα διεξάγονται περισσότεροι αγώνες, άρα θα υπάρχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Περισσότερο ενδιαφέρον, σημαίνει αυτόματα και μεγαλύτερα έσοδα από τους χορηγούς, με τους παίκτες να βγαίνουν επίσης κερδισμένοι, τόσο όσοι βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης, αφού θα αυξηθούν τα prize money, όσο και οι τενίστες που είναι πιο χαμηλά, αφού θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστούν στο κυρίως ταμπλό.
Εκτός από τα πέντε τουρνουά που προαναφέραμε, από το 2025 θα μετατραπούν σε mini grand slams και τα Masters σε Καναδάς και Σινσινάτι, τα οποία επίσης θα γίνουν 12 ημερών. Ριζικές αλλαγές από την ATP, με στόχο περισσότερα παιχνίδια, περισσότερους θεατές και κατ' επέκταση περισσότερα έσοδα για την ίδια, αλλά και για τους παίκτες.

Υποστήριξη: SilkTech