Το βοηθητικό του Παμπελοποννησιακού σφύζει από ζωή με περισσότερους από 2.500 Πατρινούς κάθε ηλικίας να ασκούνται δωρεάν

Δευτέρα, Οκτώβριος 15, 2018 - 12:23μμ

Από το καλοκαίρι του 2015 οπότε και άνοιξε για το ευρύ κοινό τις πόρτες του το βοηθητικό του παμπελοποννησιακου σταδίου της Πάτρας, πολλά έχουν αλλάξει για τους μέσους ασκούμενους ή για όσους θελουν να περπατήσουν για λόγους υγειας και αναψυχής.

Μέχρι τότε οι μεγαλύτερης ηλικίας πολίτες που δεν ασχολούνταν ενεργά με τον αθλητισμό και οι νεότεροι που δεν επιθυμούσαν να γυμναστουν σε κλειστούς χώρους, ήταν αναγκασμένοι να τρέχουν και να περπατούν είτε στην πλαζ της Πάτρας, είτε να διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιοτητα χρησιμοποιώντας τα πεζοδρόμια της Ελευθερίου Βενιζέλου και αλλού.

Η είσοδος στο βοηθητικό του παμπελοποννησιακού σταδίου απαιτούσε εγγραφή σε αθλητικό συλλογο και να είσαι ενεργός αθλητής υψηλού επιπεδου.

Τα πράγματα από το καλοκαίρι του 2015 έχουν αλλάξει και όχι μόνο γιατί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 2.500 Πατρινοί έχουν επιλέξει για την άσκησή τους το βοηθητικό του παμπελοποννησιακού αλλά και επειδή ο εσωτερικός χώρος έχει αναβαθμιστεί αισθητά.

Πλέον ο πολίτης συμπληρώνοντας μια αίτηση από τη γραμματεια του γηπέδου και προσκομίζοντας φωτογραφίες και ένα ιατρικό δελτίο μπορεί να περάσει τις πόρτες και να περπατήσει ή να τρέξει στο ταρτάν και τους γύρω χώρους ή να χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα που εχουν εγκαταστήσει από το δήμο στο σημείο.

Τα περισσότερα απογεύματα, όσο ο καιρός βοηθά, το σταδιο σφύζει από ζωή. Δεκάδες πολίτες, κάθε ηλικίας προσέρχονται στο χωρο, κάνουν φίλους, συνομιλούν, γελούν και ασκούνται σε εξωτερικό χώρο κυρίως με ασφάλεια.

 Γωγώ Παπαδάκου

Υποστήριξη: SilkTech