Το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» της ΕΘΝΟΑ σε μορφή Braille

Πέμπτη, Ιανουάριος 26, 2023 - 2:00μμ
Η παρουσίαση

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία στο πλαίσιο της διάδοσης των αξιών του Ολυμπισμού και της αξίας της ισότιμης διαβίωσης όλων των ομάδων του πληθυσμού, προχώρησε σε μία πρωτοποριακή κίνηση.
Μετέτρεψε το βιβλίο «Πέντε Κύκλοι -Ένας Κόσμος - Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» καθώς και των κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων» σε μορφή audio και Braille, καλύπτοντας την ανάγκη των ατόμων με προβλήματα όρασης να έχουν πρόσβαση στο αθλητικό υλικό του Ολυμπιακού κινήματος.
Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε στο «Φάρο Τυφλών της Ελλάδος», σε συνεργασία με την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ Γιώργος Αλικάκος είπε μεταξύ άλλων: «Η συγκεκριμένη έκδοση έρχεται να εμπλουτίσει τη βιβλιοθήκη των ήδη υπαρχόντων βιβλίων που αξιοποιούνται δημιουργικά από τους έχοντες προβλήματα όρασης. Το βιβλίο που έχει χωριστεί σε τρία μέρη για να είναι πιο λειτουργικό, μας καλεί να γνωρίσουμε τα Ολυμπιακά Αθλήματα, Αθλητές και Αθλήτριες που έμειναν στη ιστορία για τα θαυμαστά επιτεύγματά τους, αλλά και να διασκεδάσουμε μέσω των quiz που υπάρχουν στο τρίτο μέρος του.
Μας καλεί να ταξιδέψουμε με τη φαντασία μας στον μαγικό κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων και να εφαρμόσουμε στη ζωή μας τις Ολυμπιακές Αξίες, όπως ο σεβασμός στους άλλους, η φιλία και η αλληλεγγύη.
Εμείς, στην ΕΘΝΟΑ, έχουμε υποχρέωση να προωθήσουμε το βιβλίο όχι μόνο στους Φορείς που εκπαιδεύουν και ενδυναμώνουν τους συμπατριώτες μας με προβλήματα όρασης, αλλά και σε δανειστικές βιβλιοθήκες σε όλη την επικράτεια».
Εκ μέρους της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής μίλησε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης: Η δημιουργία αυτού του βιβλίου είναι μια ακόμα προσπάθεια της ΕΟΕ και της ΕΘΝΟΑ για τη διάδοση της Ολυμπιακής Παιδείας που με πολλή αγάπη και επιμονή υλοποιείται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, στα σχολεία της Ελλάδας.
Κυρίες και κύριοι, όλοι μας είμαστε διαφορετικοί αλλά όλοι μας πρέπει να έχουμε πρόσβαση στη γνώση, στη χαρά, στη δημιουργία.
Ο κόσμος μας γίνεται καλύτερος μόνο όταν υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την προώθηση κάθε διαδικασίας που αφορά την ανθρώπινη ισότητα και αξιοπρέπεια.»
Στην εκδήλωση παρέστη και χαιρέτησε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, ενώ μίλησαν επίσης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών Βούλα Ζυγούρη, η Ταμίας της Ένωσης Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες Χρύσα Μπισκιτζή, η Αντιπρόεδρος του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος Γεωργία Ρουκουτάκη καθώς και ο χρυσός Παραολυμπιονίκης στα 100 μέτρα Νάσος Γκαβέλας που παρουσίασε το βιβλίο.
Παραβρέθηκαν επίσης οι Ολυμπιονίκες Βασίλης Πολύμερος, Εύη Μωραϊτίδου, Χαρά Καυράμη, Νέρι Νιαγκουάρα ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλης Κατσιαδάκης, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και μέλος της EOE Θανάσης Παπαγεωργίου, τα μέλη της ΕΟΕ Θωμάς Τόκας, Νίκος Ξυλούρης, Δημήτρης Γεωργούλης, η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου Ντόρα Πάλλη, η Χορογράφος και η Πρωθιέρεια των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας Αρτεμις Ιγνατίου και Ξανθή Γεωργάκη, η Γενική Διευθύντρια της ΕΟΕ Υβέτ Κοσμετάτου, η Διευθύντρια της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Πηνελόπη Αμελίδου και η Διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας Μαρία Παπαιωάννου.
Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε η Διευθύντρια της ΕΘΝΟΑ Ντενίζ Παναγοπούλου.

Υποστήριξη: SilkTech