Το βιογραφικό του νέου υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη

Δευτέρα, Ιούλιος 8, 2019 - 9:29μμ

Ο Λευτέρης Αυγενάκης είναι ο «εκλεκτός» της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, για την κάλυψη της θέσης του υφυπουργού Αθλητισμού. Στον 47χρονο βουλευτή δόθηκε το «χρίσμα» για την ανάληψη του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1972 στη Μεσαρά της Νότιας Κρήτης. Ο 47χρονος, ο οποίος το 2004 πολιτεύτηκε για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία, σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, ενώ παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος.

Παράλληλα, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στον επαγγελματικό «στίβο» έχει εργαστεί ως εργοδηγός και μελετητής σε δημόσια έργα και ως τραπεζικό στέλεχος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα. Έχει ιδρύσει την εταιρία "Επιχειρείν Ε.Ε. - Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Τεχνικών Μελετών" με έδρα το Ηράκλειο. Υπήρξε μέλος της Κ.Ε. της ΟΝΝΕΔ, αναπληρωτής υπεύθυνος της ΔΑΠ-Ν.Δ.Φ.Κ. Τ.Ε.Ι. και μέλος Κ.Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δυο περιόδους.

Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, Πρόεδρος του Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας.

Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ το 2010 προχώρησε στην ηλεκτρονική έκδοση βιβλίου (e-book) με τίτλο Δημόσια Διοίκηση Ώρα Μηδέν. Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος.

Σήμερα ολοκληρώνει το νέο του βιβλίο με τίτλο "Δημόσια Διοίκηση, 5 χρόνια μετά - Κοινή Λογική".

Στις εθνικές εκλογές το Σεπτέμβριο του 2007 εκλέγεται 2ος βουλευτής στο νομό Ηρακλείου ενώ στις εθνικές εκλογές τον Οκτώβριο του 2009 έρχεται 1ος σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηρακλείου μέχρι και σήμερα.

Στις εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012 επανεκλέγεται βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία στο νομό Ηρακλείου.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 επανεξελέγη και το Μάρτιο 2015 εκλέγεται Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

Κατά το παρελθόν, υπήρξε μέλος του Κ. Σ. της Εθνικής Σπουδαστικής Ένωσης Ελλάδας (ΕΣΕΕ) για δύο περιόδους. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φοιτητικής Ένωσης Κρητών Αττικής, μέλος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Ένωσης Αθηνών, ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της Παγκρήτιας Νεολαίας και Πρόεδρος του Δ.Σ. του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητικών Νεολαιών.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στις 13 Ιανουαρίου 2016, τοποθετείται αναπληρωτής Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας με βασικό στόχο την ανασύνταξη του κόμματος και ορίζεται σύνδεσμος του Κόμματος με την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τον Απρίλιο 2016 εκλέγεται Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Υποστήριξη: SilkTech