Βίντεο «συνέλαβε» τον δράστη που πυροβόλησε τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς

Δευτέρα, Ιανουάριος 13, 2020 - 8:50πμ

Βίντεο, που είναι δυνατόν να οδηγήσει ακόμα και στην ταυτότητα του δράστη που πυροβόλησε τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Ντάρκο Κοβάσεβιτς, έχουν στα χέρια τους οι έμπειροι αστυνομικοί του τμήματος Ασφάλειας Αττικής και το εξετάζουν με προσοχή.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί ακολούθησαν την διαδρομή που έκανε ο δράστης, από την οδό που βρίσκεται το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή μέχρι και τον περιφερειακό στο Γκολφ της Γλυφάδας, όπου ο οπλοφόρος έκαψε το αυτοκίνητο διαφυγής, ψάχνοντας πόρτα πόρτα για βιντεοληπτικό υλικό.

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατάφεραν να ανακαλύψουν βίντεο, από ιδιωτική κάμερα, όπου διαφαίνεται το μικρό αυτοκίνητο πόλης με τον ψηλό άνδρα, με καπέλο τύπου τζόκεϊ στο κεφάλι του, να απομακρύνεται από το σημείο της απόπειρας, μέσω συγκεκριμένης οδού.

Ήδη το βίντεο έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια τις ΕΛ.ΑΣ ώστε να “καθαριστεί”, σε μια προσπάθεια να φανεί το πρόσωπο του οπλοφόρου που επιτέθηκε στον Κοβάσεβιτς και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ίσως αυτό να μην αργήσει.Κοβάσεβιτς

Τα σενάρια για την επίθεση στον Κοβάσεβιτς

Οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών τις Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, πιστεύουν πως ο δράστης δεν ήθελε να σκοτώσει το γνωστό ποδοσφαιριστή, αλλά να του περάσει ένα μήνυμα, με τον δικό του… ιδιαίτερο τρόπο.

Αυτό προκύπτει από την σκηνή του περιστατικού, καθώς ο δράστης έφτασε σε απόσταση μικρότερη των τριών μέτρων από τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή, Ντάρκο Κοβάσεβιτς και τον πυροβόλησε.

Στην περίπτωση που αποδειχτεί πως το 9αρι πιστόλι, μάρκας “Glock” που βρέθηκε, σχεδόν κατεστραμμένο, στο καμμένο αυτοκίνητο του δράστη, είναι το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο περιστατικό, τότε ο άγνωστος άνδρας είναι αδύνατον να αστόχησε γιατί: “…από τόσο κοντινή απόσταση και μ αυτό το όπλο δύσκολα αστοχείς.

Το πλέον πιθανό είναι να μην ήθελε να τον σκοτώσει αλλά να τον εκφοβίσει και παράλληλα να του περάσει ένα μήνυμα.”, λέει αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

Ωστόσο, αυτό που προβληματίζει τους Αστυνομικούς είναι το γεγονός πως στο σημείο του πυροβολισμού δεν βρέθηκε κάλυκας από το πιστόλι, όπως βέβαια και η βολίδα.

Μια σκέψη, ένα σενάριο δηλαδή που εξετάζουν οι ερευνητές τις Ασφάλειας, είναι ο δράστης να μάζεψε τον κάλυκα ή να πυροβόλησε με περίστροφο που δεν αφήνει κάλυκα και να παράτησε μέσα στο αυτοκίνητο ένα “άκυρο” όπλο, για να “θολώσει τα νερά” των ερευνών.

Παράλληλα και λόγω του ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί βολίδα από την σφαίρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το σενάριο ο δράστης να χρησιμοποίησε ακόμα και αβολίδοτα πυρομαχικά, δηλαδή σφαίρα που δεν έχει μολύβι, παρά μόνο την γόμωση εκπυρσοκρότησης.

Τώρα, στο ερώτημα εάν ήταν επαγγελματίας ή ερασιτέχνης ο άνθρωπος που κρατούσε το όπλο εναντίον του Κοβάσεβιτς, οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση, κόβουν το “καρπούζι στην μέση”. Δηλαδή, κάποιες κινήσεις του δείχνουν επαγγελματισμό και άλλες όχι.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το γεγονός πως περίμενε με το αυτοκίνητο του έξω από το σπίτι του πρώην ποδοσφαιριστή επί ώρες, προκειμένου να εμφανιστεί ο Κοβάσεβιτς, σαφώς και δεν δείχνει επαγγελματία. Αντιθέτως, η κίνηση του να κάψει το κλεμμένο αυτοκίνητο μαζί με το όπλο, αν μη τι άλλο δείχνει τεχνογνωσία επαγγελματία.

Υποστήριξη: SilkTech