Βήματα προς τα... πίσω- Το γηπεδάκι του μπάσκετ που "περιμένει" στοιχειωμένο εδώ και 3 χρόνια- ΦΩΤΟ

Παρασκευή, Φεβρουάριος 1, 2019 - 9:50μμ

Θλίψη και απογοήτευση προκαλεί η εικόνα του γηπέδου μπάσκετ της Λεύκας Πατρών το οποίο θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο και περιμένει επί 3 ολόκληρα χρόνια τη δημοτική Αρχή Πελετίδη να υλοποιήσει την υπόσχεσή της για ανακατασκευή. «Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις», μας λένε οι συμπολίτες που μίλησαν στο thebest.gr για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το γήπεδο.

«Έσφυζε από ζωή», θυμούνται. Μικροί αλλά και μεγαλύτεροι αθλούνταν, γελούσαν, κοινωνικοποιούνταν, εδώ και χρόνια όμως είναι εντελώς παρατημένο. Πλήρως εγκαταλελειμμένο. Οι μπασκέτες σπασμένες, το ταρτάν φθαρμένο κι επικίνδυνο για όποιον τολμήσει να μπει έστω και δοκιμαστικά. Μια εικόνα τραγική που δείχνει ότι ουδείς εδώ και πολλά χρόνια έχει ασχοληθεί.

Κι όμως, όπως μας εξηγεί ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Λεύκας, Χρήστος Γιαχαλής, εδώ και περίπου τρία χρόνια εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής που επισκέφθηκαν την περιοχή, είχαν υποσχεθεί την αποκατάστασή του. Σ΄ εκείνη την συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κι υπεύθυνος του Νοτίου Διαμερίσματος Παναγιώτης Μελάς και ο επίσης Αντιδήμαρχος Δημήτρης Πελεκούδας.

«Μας υποσχέθηκαν ότι θα βρουν τα χρήματα και θα το φτιάξουν το γήπεδο. Μάλιστα εμείς προτείναμε να κρατήσουμε τα κλειδιά ώστε να το κλείνουμε τα βράδια και να βοηθήσουμε ώστε να αποφύγουμε τους βανδαλισμούς. Ακόμα, τρία χρόνια μετά, περιμένουμε», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Γιαχαλής.

Μάλιστα οι κάτοικοι της Λεύκας έκαναν κι όνειρα, μετά τις δεσμεύσεις, για τη δημιουργία ομάδων μπάσκετ και βόλεϊ στην συνοικία τους προκειμένου να εμπλέξουν με ευχάριστες δραστηριότητες τα παιδιά. «Μας έμεναν τα όνειρα και η χαρά. Η εικόνα του γηπέδου είναι άθλια και δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τη δημοτική Αρχή για το εάν υπάρχουν σχέδια ανακατασκευής του γηπέδου», δηλώνει εμφανώς απογοητευμένος, στο thebest.gr ο κ. Γιαχαλής.

«Κάντε κάτι μήπως και ευαισθητοποιηθούν και το φτιάξουν, είναι πολύ κρίμα», μας προτρέπουν κάτοικοι της περιοχής όταν μας συνάντησαν στο σημείο την ώρα του ρεπορτάζ…

Ίδωμεν….

 Θάνος Χριστακόπουλος

Υποστήριξη: SilkTech