Βήμα ανόδου με τον Κισσαμικό (15:00) στο ντεμπούτο Τσιώλη

Τετάρτη, Μάρτιος 27, 2019 - 8:01πμ

Στην πολυπόθητη 2η θέση, που «κυνηγούσε» σε όλο το πρωτάθλημα, έφτασε την προηγούμενη αγωνιστική η Παναχαϊκή και στις 7 στροφές που μένουν μέχρι τη λήξη θέλει να διατηρηθεί σε τροχιά ανόδου, ώστε να επιστρέψει εκεί που επιτάσσει η ιστορία της έπειτα από 17 χρόνια!

Οι «κοκκινόμαυροι» στον πρώτο από τους δύο εντός έδρας αγώνες που ακολουθούν σε διάστημα 4 ημερών, υποδέχονται (15:00, live στο sportin.gr) τον Κισσαμικό στην Αγυιά, για την 24η αγωνιστική της Football League.

Οι Κρητικοί είναι από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στο πρωτάθλημα, με 6 νίκες και μία ισοπαλία στα τελευταία 9 παιχνίδια και κορυφαία εμφάνιση την «τεσσάρα» μέσα στον πρωτοπόρο Βόλο (στις αρχές Μαρτίου), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι από τα τέλη Γενάρη και μετά, έχουν χάσει βαθμούς μόνο από τις υπόλοιπες Κρητικές ομάδες (δεν κατάφεραν να κερδίσουν καμία).

Ο Κισσαμικός παράλληλα παίζει και την τελευταία του… ζαριά για την 2η θέση, από την οποία απέχει 6 βαθμούς (είναι 7ος με 34). Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα και το ίδιο συνέβη στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι της Αγυιάς.

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη σημερινή αναμέτρηση, στο ντεμπούτο του Σάκη Τσιώλη στον «κοκκινόμαυρο» πάγκο. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός που ανακοινώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποίησε χθες την πρώτη του προπόνηση και έδωσε το σύνθημα για την διατήρηση των κεκτημένων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά και στην παρουσίασή του, «η Παναχαϊκή έχει το πλεονέκτημα να κρατάει τον στόχο της στα χέρια της. Δεν κυνηγάει να τον πιάσει και μέχρι το φινάλε αρκεί απλά να τον προστατέψει».

Την ίδια ώρα, οι συγκάτοικοι της Παναχαϊκής στη δεύτερη θέση, Απόλλων Λάρισας και Απόλλων Πόντου θα «σφάζονται» στη Φιλιππούπολη, δίνοντας την ευκαιρία στους «κοκκινόμαυρους», σε ενδεχόμενη νίκη να αποσπαστούν τουλάχιστον 2 βαθμούς, από… τουλάχιστον έναν εξ αυτών.

Ο Σάκης Τσιώλης στην πρώτη του αποστολή, μέτρησε την ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών του και επέλεξε για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι τους:

Petric, Καπούταγλη, Ντάσιο, Σταμόπουλο, Τσελεπίδη, Mohsni, Φουρλάνο, Πλέγα, Αργυρόπουλο, Κυνηγόπουλο, Μωραΐτη, Ελευθεριάδη, Μπαστακό, Coll, Παπατόλιο, Μαυριά, Kovacec και Montiel.

 

Ηλίας Μάτσας

Υποστήριξη: SilkTech