Βασίλης Κόλλιας: "Μία επιτυχία δική μου θα είναι και της Πάτρας"

Τρίτη, Ιανουάριος 31, 2017 - 12:18πμ

Ο Βασίλης Κόλλιας, στο περσινό πρωτάθλημα ενόργανης των ανδρών κατάφερε να πρωταγωνιστήσει, με τις εμφανίσεις του κερδίζοντας εκτός από μετάλλια και την πρώτη του παρουσία σε αγώνες της Εθνικής ομάδας των ανδρών.

Ο Πατρινός γυμναστής μεταξύ άλλων κατάφερε να ξεχωρίσει για την θέληση και το πείσμα του, αφού έφτασε στην κορυφή χωρίς να έχει προπονητή.

Να θυμίσουμε ότι μαζί με τον φίλο και συναθλητή του Δημήτρη Κουλή, έκαναν προπονήσεις μόνοι τους, διορθώνοντας ο ένας τον άλλο.

Ωστόσο τώρα ήρθε η ώρα οι κόποι του να ανταμειφθούν, αφού ο Πατρινός γυμναστής επιλέχθηκε από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράπτη για την Εθνική ομάδα, μαζί με τον άλλο Πατρινό Νίκο Ηλιόπουλο, αλλά και τον κορυφαίο Λευτέρη Πετρούνια και τους υπόλοιπους διεθνείς.

Ο Βασίλης Κόλλιας μιλά στο thebest.gr για το νέο σταθμό στην καριέρα του, αλλά και τους στόχους του

Ο Βασίλης Κόλλιας με τον συναθλητή και φίλο του Δημήτρη Κουλή

Το όνειρο όλων των αθλητών γίνεται πραγματικότητα για σένα, με την παρουσία σου στην Εθνική. Πώς αισθάνεσαι;

Είναι ωραίο και ιδιαίτερα ευχάριστο. Το σημαντικό όμως, είναι ότι θα μπορέσω να δουλέψω σωστά με πρόγραμμα και με τους κατάλληλους ανθρώπους, βάζοντας στόχους για το μέλλον.

Βέβαια στην δική σου περίπτωση υπάρχει ακόμη μία ιδιατερότητα. Θα δουλέψεις και με προπόνητη και μάλιστα τον κορυφαίο, Δημήτρη Ράπτη. Σε αγχώνει;

Είναι διαφορετικό και σίγουρα πολύ θετικό, γιατί πλέον θα ξέρω ότι θα υπάρχει μία συνέχεια σε όλους του τομείς. Είναι σημαντικό ότι θα πάω στην Αθήνα για να ασχοληθώ μόνο με το άθλημά μου.

Με την Εθνική το Πάσχα

Οι επόμενοι στόχοι σου;

Είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε ένα μήνα περίπου, όπου από εκεί θα κριθεί η συμμετοχή όλων για το ευρωπαϊκό. Γνωρίζω όμως ότι για μένα θα είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος, γιατί δεν είχα τον κατάλληλο χρόνο για να βγάλω αυτό που ήθελα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός είναι ο άνθρωπος που έχει φτάσει στην κορυφή την ελληνική ενόργανη. Νιώθεις μεγαλύτερη ικανοποίηση που σε επέλεξε;

Εννοείται, πιστεύω ότι κάτι βλέπει σε μένα και σίγουρα θα δουλέψω όσο περισσότερο μπορώ, για να μπορέσω να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείχνει.

Με τον ομοσπονδιακό προπονητή

Μαζί με τον Νίκο Ηλιόπουλο, θα αποτελείται διπλή πατρινή παρουσία στην Εθνική ομάδα. Είναι τόσο υψηλό το επίπεδο της γυμναστικής στην πόλη μας;

Σίγουρα, ο Νίκος είναι σε πιο ανεβασμένο επίπεδο γιατί δουλεύει χρόνια στην Εθνική, νομίζω όμως ότι και οι δικές μου βάσεις είναι καλές για να μπορέσω να ακολουθήσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα μία επτιυχία δική μου για παράδειγμα θα είναι όλης της πόλης, γιατί από εδώ ξεκίνησα. Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε από που ξεκινήσαμε και ποιοι μας έχουν βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί αν δεν είχαμε όλοι οι αθλητές, ανθρώπους που μας αγαπούν και μας βοηθούν δεν θα είχαμε καταφέρει να κάνουμε τίποτα.

Πάντως στους Πατρινούς γυμναστές σας φέρνει και λίγο γούρι ο στρατός, αφού μετά τη θητεία, σας επιλέγουν και στην Εθνική. Τυχαίο;

Η αλήθεια είναι αυτή, μάλλον είναι η κατάλληλη στιγμή γιατί όταν τελειώνει ο στρατός που σου έχει στερήσει χρόνο από την προπόνηση, μετά δεν υπάρχει κάποιο εμπόδιο και έτσι μπορείς να ασχοληθείς αποκλειστικά με το άθλημά σου.

Μαζί με τον Νίκο Ηλιόπουλο

 Αμαλία Λαλιώτη

Υποστήριξη: SilkTech