Βασιλειάδης: Ολοκληρώνονται οι μελέτες και ξεκινούν άμεσα τα έργα στην Αγυιά για τους Μεσογειακούς ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Παρασκευή, Ιούλιος 6, 2018 - 1:14μμ

Την άμεση έναρξη εργασιών στο κολυμβητήριο της Αγυιάς προκειμένου να διαμορφωθούν οι χώροι για τη διεξαγωγή των αθλημάτων των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων εξήγγειλε πριν λίγο από την Πάτρα ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ήδη ξεκινήσει την εκπόνηση μελετών για να κατασκευαστούν στο χώρο του παλιού κολυμβητηρίου δυο γήπεδα και για τη διαμόρφωσή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο παράκτιων αγωνισμάτων.

Οι μελέτες θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές Σεπτεμβρίου ενώ παράλληλα θα αρχίσουν οι εργασίες κατεδάφισης του παλιού Κολυμβητηρίου ώστε έγκαιρα να ξεκινήσει η κατασκευή των δύο Γηπέδων.

"Θα δημιουργήσουμε δύο γήπεδα σε τέτοιες δθιαστάσεις που θα μπορούν να φιλοξενήσουν όλα τα αθλήματα, beach soccer, volley, handball, tennis" επισήμανε ο Υφυπουργός και ανέφερε ότι αυτοί οι δύο χώροι θα αποτελέσουν κληρονομιά των Μεσογειακών στην περιοχή, ώστε να φιλοξενούν μεγάλες Διεθνείς Διοργανώσεις στο μέλλον, αλλά και να τους απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Πάτρας.

Επίσης ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε ότι ήδη έχει εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από τον Κρατικό προϋπολογισμό, ενώ έχει κάνει επαφές και με μεγάλες εταιρίες που θέλουν να είναι χορηγοί στους Μεσογειακούς Παράκτιους, που θα γίνουν στην Πάτρα, τον Αύγουστο του 2019.

Νωρίτερα ο κ. Βασιλειάδης επέβλεψε και τις εργασίες που γίνονται στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου Πεπανός.

Στη συνέχεια ο κ. Βασιλειάδης επέβλεψε και τις εργασίες που γίνονται στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου Πεπανός.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Την άμεση έναρξη εργασιών διαμόρφωσης στο κολυμβητήριο της Αγυιάς προανήγγειλε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης σε συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων «ΠΑΤΡΑ 2019». Ο Γιώργος Βασιλειάδης υπογράμμισε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έχει ήδη εκπονήσει μελέτες για να κατασκευαστούν στο χώρο του παλιού κολυμβητηρίου της Πάτρας δυο γήπεδα και για τη διαμόρφωσή του σε σύγχρονο αθλητικό κέντρο παράκτιων αγωνισμάτων. Οι μελέτες θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και κατεδάφισης της παλιάς εγκατάστασης. Ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε επίσης για το γήπεδο Προσφυγικών στην Πάτρα: «Το γήπεδο το Προσφυγικών θα είναι έτοιμο προς χρήση τον Σεπτέμβριο». Νωρίτερα σήμερα (6/7), ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, επέβλεψε τις εργασίες που γίνονται στον εξωτερικό χώρο του κολυμβητηρίου Πεπανός.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Βασιλειάδης: «Κατ' αρχάς να πω ότι κατανοώ την οποιαδήποτε καλοπροαίρετη ανησυχία για την εξέλιξη των έργων, ιδίως τώρα σε αυτή τη φάση που η δουλειά η οποία γίνεται δεν φαίνεται. Θεωρώ την όποια ανησυχία λογική και κατανοητή. Τα έργα για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι υποχρέωση και αρμοδιότητα της ΓΓΑ. Ο μηχανισμός της ΓΓΑ έχει προχωρήσει σε ένα εξαιρετικό σημείο στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών με ορίζοντα ολοκλήρωσής τους τον Σεπτέμβριο του 2018, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο. Καταλαβαίνετε ότι στο δημόσιο αθλητικό κέντρο της Αγυιάς, ιδιοκτησίας της ΓΓΑ και διοικούμενο από το ΠΕΑΚ, για όλες τις παρεμβάσεις που μπορεί και πρέπει να γίνουν εκεί, υπεύθυνο είναι το Υπουργείο. Αυτά τα έργα δεν αποτελούν αρμοδιότητα της Οργανωτικής Επιτροπής που είναι εντεταλμένη να οργανώσει τους Αγώνες. Οι εγκαταστάσεις είναι θέμα του Κράτους. Είναι γνωστό, σαφές και κατανοητό. Είναι επίσης σαφές πως ένα κονδύλι της τάξης των 3 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν νομίζω ότι θα το χρειαστούμε στο σύνολό του από τα ΠΔΕ, είναι δεσμευμένο για τις ανάγκες των αθλητικών εγκαταστάσεων. Σκοπός πέρα από τους Μεσογειακούς Αγώνες είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου αθλημάτων παραλίας που θα μείνει παρακαταθήκη στην πόλη για να μπορεί και να αθλείται η τοπική κοινωνία, αλλά κυρίως να μπορούμε να φιλοξενούμε μεγάλες διοργανώσεις για να καταστήσουμε την Πάτρα, όπως είπαμε από την πρώτη στιγμή ένα λιμάνι αθλητικού καλοκαιρινού τουρισμού.

Επίσης τις επόμενες εβδομάδες, μέσα στο καλοκαίρι ή το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι εργασίες στο χώρο του παλιού Κολυμβητηρίου, εργασίες προετοιμασίας ώστε ο χώρος να είναι έγκαιρα έτοιμος να υποδεχθεί το σύγχρονο αυτό αθλητικό κέντρο το οποίο σχεδιάζουμε. Εδώ θα πρέπει να πιέσουμε λίγο τη δική μας γραφειοκρατία, όμως και πάλι είμαστε εντός του χρονοδιαγράμματος.
Γνωρίζετε ότι στο αθλητικό κέντρο της Αγυιάς, οι βασικές υποδομές που θα μείνουν και μετά θα είναι δύο μεγάλα γήπεδα Beach Soccer και γιατί Beach Volley, γιατί είναι το γήπεδο που έχει τις μεγαλύτερες διαστάσεις και μέσα σε αυτό μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο θέλεις. Άρα φτιάχνεις το μεγαλύτερο για να μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για το μικρότερο. Και πάλι στη λογική ότι θέλουμε στην Αχαΐα, στην Πάτρα από το 2019 και μετά κάθε καλοκαίρι να έχουμε τουλάχιστον μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση.

Παράλληλα, θα ήθελα να σας πω ότι όλο το προηγούμενο διάστημα με τη θεσμική μου ιδιότητα είχα προσωπικές επαφές με τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας εξηγώντας τους το όραμά μας για τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και διαμορφώνοντας θεσμικά το κατάλληλο περιβάλλον για την υποστήριξη της όλης προσπάθειας. Έχω ενημερώσει ήδη τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής, καθώς και τον αντιπρόεδρο, την άτυπη εκτελεστική επιτροπή ώστε την αμέσως επόμενη εβδομάδα να συγκαλέσουν την οργανωτική επιτροπή, να τους ενημερώσουν, να συζητήσουν και άμεσα να προβούν στις συνάψεις χορηγίας. Θα ήθελα εδώ να πω ότι τα πρώτα αποτελέσματα φαίνεται να είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Φαίνεται ότι το μεγάλο αυτό στοίχημα, το μεγάλο αυτό εγχείρημα που αποφασίσαμε στη ΓΓΑ με επίκεντρο την Πάτρα, βρίσκει πολλούς συνοδοιπόρους, υποστηρικτές. Φαίνεται ότι θα μπορέσει να αποτελέσει ενδεχόμενα και πρότυπο για τις μελλοντικές αθλητικές μας διοργανώσεις και μένοντας σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω ότι οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες αποτελούν ένα στοίχημα για την κυβέρνηση αλλά και προσωπικά για μένα.

Σας θυμίζω ότι εμείς επιλέξαμε την Πάτρα ανάμεσα σε πολλές άλλες πόλεις που είχαν και τις κατάλληλες υποδομές και ενδεχόμενα να είχαν και λιγότερα προβλήματα ως προς την ανάπτυξη των υποδομών αυτών, αλλά για μας η πόλη της Πάτρας είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Η σημασία που δίνουμε στον τόπο αυτό φαίνεται και από την επιλογή του Πρωθυπουργού να είναι μία από τις δύο πόλεις που έθεσε ο ίδιος υποψηφιότητα στις Βουλευτικές Εκλογές του 2015. Στην Πάτρα βρήκα ένα θαυμάσιο κλίμα συνεργασίας και συναίνεσης ήδη από τη φάση της διεκδίκησης. Αυτό το κλίμα πρέπει να το διατηρήσουμε. Δεν θα μπω και δεν το συνηθίζω άλλωστε, δεν πολιτεύομαι με τέτοιον τρόπο, σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης, σε καμία διαδικασία τορπίλησης του κλίματος που θέλουμε να εμφυσήσουμε στην πόλη, ώστε να αλλάξουμε την ψυχολογία τη και να νιώσουν όλοι ότι κάτι σημαντικό γίνεται. Νομίζω ότι ενωμένη όλη η κοινωνία, η κεντρική Κυβέρνηση, η τοπική αυτοδιοίκηση, οι αθλητικοί και οικονομικοί φορείς τα πόλης οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι και στοχοπροσηλωμένοι. Δεν είναι μόνο αθλητικοί οι στόχοι καθώς οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η απαρχή της πορείας που έχουμε χαράξει, οι στόχοι μας είναι οικονομικοί, είναι κοινωνικοί, είναι στόχοι αναπτυξιακοί για την περιοχή. Κι επειδή πολλές φορές τα λόγια μπορεί να είναι του «αέρα», και πρέπει να πορευόμαστε με βάση τον ορθολογισμό, την ψυχραιμία, την ηρεμία και κυρίως της διατήρηση του καλού κλίματος, θα επικαλεστώ και την ίδια την επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων που αυτή τη στιγμή λέει ότι παίρνουμε άριστα και είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων.
Ξαναλέω ότι είναι για εμάς κομβικό το κλίμα συναίνεσης και υποστήριξης, και το ότι πρέπει να υπάρχει το όραμα που είχαμε όλοι κατά την διεκδίκηση αυτών των Αγώνων.

Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν προβλήματα, είναι λογικό να υπάρξουν προβλήματα, θα έχουμε έναν αγώνα δρόμου, αλλά ο στόχος είναι ένας και κοινός. Από την δική μου πλευρά λοιπόν δεν πρόκειται, γνωρίζοντας ότι οι αγώνες θα γίνουν σε μία εκλογική χρονιά , να χαθεί η στόχευσή μας και να μπούμε σε μία διαδικασία ανούσιων αντεγκλήσεων που μας κάνουν να χάνουμε το «δάσος», και το «δάσος» είναι η επόμενη μέρα αυτής της χώρας».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Υποστήριξη: SilkTech