Βαριά ήττα για Παναιγιάλειο

Κυριακή, Απρίλιος 1, 2018 - 8:51μμ

Ο Παναιγιάλειος γνώρισε βαριά ήττα με 5-1 από τον Εργοτέλη, για την 24η αγωνιστική της Β' Εθνικής.. Αν και στο 12’ έχασε πέναλτι με τον Κάιπερς, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με τον ίδιο παίκτη στο 41’. Δέχθηκε, ωστόσο, την ισοφάριση με το «καλημέρα» του δευτέρου ημιχρόνου, στο 47’, αλλά δεν την πάτησε όπως στις άλλες πέντε περιπτώσεις που είχε προηγηθεί.

Η κρητική ομάδα «ξύπνησε» μετά το 1-1. Είχε ένα εκρηκτικό 10λεπτο από το 54' έως και το 65', όπου καθοριστικό ρόλο έπαιξε η αλλαγή του Τάκη Γκώνια, ο Τζόζεφ Έφορντ, ο οποίος έδωσε ταχύτητα στους «κιτρινόμαυρους» και πέτυχε δύο τέρματα. Είχε και δοκάρι με τον Κάιπερς στο 54'.

Ο Εργοτέλης έβαλε τέλος στο σερί των τριών ηττών του και κατέκτησε σπουδαίο τρίποντο σε ένα κομβικής σημασίας παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο, που έχει τους ίδιους στόχους, την παραμονή στην κατηγορία. Ο Παναιγιάλειος, από την άλλη, συνεχίζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και νιώθει τη θηλιά του υποβιβασμού να τον σφίγγει. Δεν κατάφερε σε ακόμη ένα ματς μακριά από το Αίγιο να πάρει κάτι θετικό, αφού έφθασε τις εννέα ήττες και τις τρεις ισοπαλίες σε 12 εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Δυνατά μπήκε η γηπεδούχος στο ματς απέναντι με τη «Μαύρη Θύελλα». Απείλησε μόλις στο 2' με τον Σταμόπουλο και κέρδισε πέναλτι στο 11' , όταν ο Τσάπαλος ανέτρεψε τον Μανουσάκη. Στο 12', το πέναλτι εκτέλεσε ο Κάιπερς, ο οποίος νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της ομάδας του Αιγίου. Ο ρυθμός μετά το πρώτο 15λεπτο έπεσε, αφού ο δυνατός αέρας δυσκόλεψε τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι φάνηκαν ακόμη επιθετικά με τον Μπουτσάκη στο 30' , ενώ ο Κάιπερς ό,τι δεν κατόρθωσε να κάνει στο 12', το έκανε στο 41'. Ο Βέλγος επιθετικός με άψογο πλασέ άνοιξε το σκορ για τους Κρητικούς. Στο δεύτερο μέρος, οι φιλοξενούμενοι θέλησαν να γυρίσουν το ματς, κατάφεραν με το «καλημέρα» (47') να φέρουν το ματς στα ίσα με το σουτ του Σταματή και έχασαν ευκαιρίες με τον σκόρερ στο 48', τον Βλάχο στο 49' και θα μπορούσαν να κάνουν το 1-2.

Όμως, ο Εργοτέλης «ξύπνησε» χάρη στην είσοδο του Έφορντ στον αγωνιστικό χώρο, με τους Κρητικούς μέσα σε ένα δεκάλεπτο να κάνουν... πάρτι. Είχαν δοκάρι με τον Κάιπερς στο 54' και μέσα σε οκτώ λεπτά σημείωσαν τρία τέρματα! Στο 57', πήραν εκ νέου κεφάλι στο σκορ (2-1) έπειτα από ατομική ενέργεια του Έφορντ, ενώ ο Κάιπερς σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα κάνοντας το 3-1 στο 60'. Ο Σταματάκος συνέχισε τον... χορό των γκολ στο 65' πετυχαίνοντας το 4-1 και ο Έφορντ με πλασέ ολοκλήρωσε το επιθετικό κρεσέντο (5-1). Οι «κιτρινόμαυροι» βρέθηκαν έτσι στο +1 από τη ζώνη υποβιβασμού και κράτησαν την ομάδα του Αιγίου στο -5 από τη σωτηρία. Φυσικά, ο Παναιγιάλειος υστερεί πλέον και στην ισοβαθμία.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Τάκης Γκώνιας): Κατσιμήτρος, Νικολακάκης, Σταμόπουλος, Πάτας, Μαζουλουξής, Τσέλιος, Μπουρσέλης (78' Αγγελόπουλος), Μπουτσάκης (66' Κούρτι), Μανουσάκης (51' Έφορντ), Σταματάκος, Κάιπερς.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (Πέτρος Δημητρίου): Τσάπαλος, Ρέλλας (46' Κάναλς), Μηλιώτης, Γραμματίκας, Βλάχος, Γαβριηλίδης, Τζανουλίνος, Γκούμας, Ζαφειράκης (32' Πολιανίδης), Σκαρτσίλας (61' Αγιούποφ), Σταματής.

Πηγή: flnews.gr

Υποστήριξη: SilkTech