Tζος Καβάλο: «Είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι περήφανος που είμαι γκέι»

Σάββατο, Οκτώβριος 30, 2021 - 2:03μμ
Tζος Καβάλο

«Είμαι ο Τζος Καβάλο, είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος»! Με αυτή τη φράση ο ποδοσφαιριστής της αυστραλέζικης ομάδας ποδοσφαίρου Adelaine United προκάλεσε κύμα συμπαράστασης από τους μεγαλύτερους συλλόγους του δημοφιλέστερου αθλήματος στον κόσμο.


Ο νεαρός ποδοσφαιριστής κάθισε μπροστά στην κάμερα του κινητού του και αφού ξεφύσηξε, σαν να ήθελε να διώξει και τον τελευταίο ενδοιασμό, μίλησε για το μεγάλο του όνειρο, να παίζει μπάλα, και την πάλη μέσα του να το «συμφιλιώσει» με τη σεξουαλική του προτίμηση.

«Μεγαλώνοντας, ένιωθα πάντα την ανάγκη να κρύβομαι, γιατί ντρεπόμουν. Ντρεπόμουν πως δεν θα μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ και να είμαι γκέι» λέει στο σύντομο βίντεο που ανάρτησε στα social media τόσο ο ίδιος όσο όμως και ο ποδοσφαιρικός σύλλογος όπου ανήκει. «Το μόνο που θέλω είναι να παίζω ποδόσφαιρο και να με αντιμετωπίζουν ισότιμα», συνέχισε.

«Κουράστηκα να ζω αυτή τη διπλή ζωή»


Εμφανώς συγκινημένος, αλλά και ανακουφισμένος, ο Καβάλο περιγράφει πόσο κουραστικό είναι να προσπαθείς να δείξεις εκεί έξω κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά αισθάνεσαι.«Κουράστηκα να προσπαθώ να αποδώσω τα μέγιστα και να ζω αυτή τη διπλή ζωή. Είναι εξαντλητικό, είναι κάτι που δεν θέλω κανείς να το βιώσει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Νόμιζα πως ο κόσμος θα με αντιμετώπιζε διαφορετικά όταν θα μάθαιναν, ότι θα ξεκινούσαν να με βλέπουν με διαφορετικό τρόπο. Ότι θα ξεκινούσαν να λένε άσχημα πράγμα εις βάρος μου ή θα γελούσαν μαζί μου», εξηγεί.

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής όμως σημειώνει πως τελικά εκείνο που κέρδισε από την ειλικρίνεια ήταν εκτίμηση. «Η ανταπόκριση και η υποστήριξη που έλαβα είναι απίστευτη και άρχισα να σκέφτομαι γιατί το έκρυβα όλο αυτό το διάστημα», λέει.

«Είναι εντάξει να είσαι γκέι και να παίζεις ποδόσφαιρο»


Για τον Καβάλο, η κίνηση αυτή γενναιότητας έχει στόχο άλλους ανθρώπους που πασχίζουν με παρόμοια προβλήματα καθημερινά. «Θέλω να εμπνεύσω και να δείξω στους ανθρώπους πως είναι εντάξει να είσαι ο εαυτός σου και να παίζεις ποδόσφαιρο. Είναι εντάξει να είσαι γκέι και να παίζεις ποδόσφαιρο», λέει.

Ο ποδοσφαιριστής μάλιστα έχει μια συμβουλή για όλους όσοι φοβούνται, όποιοι κι αν είναι: «Μην ενεργείτε σαν κάποιος που δεν είστε, να είστε ο εαυτός σας. Ο σκοπός είναι να είστε ο εαυτός σας, όχι κάποιος άλλος»

Βίντεο: Η συγκινητική εξομολόγηση του Τζος Καβάλο

Κλείνοντας, ο Τζος Καβάλο δήλωσε ενθουσιασμένος που αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο βάρος μπορεί να δείξει εκεί έξω ποιος είναι πραγματικά. «Είμαι ο Τζος Καβάλο, είμαι ποδοσφαιριστής και είμαι περήφανος που είμαι γκέι», κλείνει.

Κύμα συμπαράστασης από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο


Μπορεί ο ίδιος να αγωνίζεται στο αυστραλιανό πρωτάθλημα, ωστόσο την εξομολόγησή του εκθείασαν οι μεγαλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου στον κόσμο.


«Θαυμάζουμε τη δύναμή σου να χαράζεις τον δρόμο, Τζος. Η Τσέλσι είναι μαζί σου», γράφει ο επίσημος λογαριασμός της αγγλικής ομάδας.

Η ομάδα της Άρσεναλ έγραψε με τη σειρά της. «Ευχαριστούμε Τζος Καβάλο για τη δύναμη και το θάρρος. Αποτελείς έμπνευση για εκατομμύρια. Όλοι δικαιούνται το σωστό για τον εαυτό τους. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου θα είναι ένας καλύτερος κόσμος σήμερα, εξαιτίας σου».

Με ένα μήνυμα στα αγγλικά και η γαλλική Μαρσέιγ, που γράφει: «Ευχαριστούμε Τζος Καβάλο που μοιράστηκες τη δύναμη και το σθένος σου. Μόνο αγάπη και σεβασμός για εσάς, από τη Μασσαλία».

«Περήφανοι για εσένα Τζος Καβάλο για τη δύναμη και τη γενναιότητά σου. Δεν θα πορευτείς ποτέ μόνος», γράφει από την πλευρά της η Λίβερπουλ στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο Twitter.

Ιδιαίτερα υποστηρικτικά λόγια έλαβε ο ποδοσφαιριστής και από τους ισπανικούς συλλόγους.

Η Βαλένθια έγραψε: «Περήφανοι για το θάρρος και τη δύναμή σου. Αποτελείς έμπνευση για πολλούς οπαδούς των σπορ και επαγγελματίες αθλητές»

«ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Τζος Καβάλο που έκανες ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός! Το σθένος σου συμβάλλει στην κανονικοποίηση της διαφορετικότητας στον κόσμο των σπορ», έγραψε η Μπαρτσελόνα.

Μηνύματα συμπαράστασης και από το ιταλικό ποδόσφαιρο, με την ομάδα της Γιουβέντους να δηλώνει περήφανη για τον ποδοσφαιριστή.

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν στο βίντεο και ο Γάλλος άσος του ποδοσφαίρου Ζεράρ Πικέ, που έγραψε. «Ε, Τζος Καβάλο, δεν είχα τη χαρά να σε γνωρίσω προσωπικά, αλλά θέλω να σε ευχαριστήσω για αυτό το βήμα που έκανες. Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι πολύ πίσω και μας βοηθάς να προχωρήσουμε μπροστά».

Και ο Αντουάν Γκριεζμάν εκθείασε την κίνηση του ποδοσφαιριστή, γράφοντας «περήφανος για εσένα Τζος Καβάλο».

Υποστήριξη: SilkTech