Τσιτσιπάς - Σβάρτσμαν 1-2: Ήττα στην επιστροφή του σε μονό για τον Στέφανο

Δευτέρα, Ιανουάριος 3, 2022 - 1:33μμ
ATP Cup

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συνδυάσει την επιστροφή του στο μονό με νίκη, αφού ηττήθηκε 2-1 σετ από τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στο πλαίσιο του ATP Cup.
Το σημαντικότερο όλων ήταν όμως ότι ο 23χρονος Έλληνας τενίστας απέδειξε κόντρα στο Νο13 της Παγκόσμιας κατάταξης ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μετά το χειρουργείο που υποβλήθηκε στον αγκώνα του δεξιού χεριού.
Ουσιαστικά αυτό ήταν το πρώτο ματς που έδωσε μετά από σχεδόν δύο μήνες και το γεγονός ότι ανταπεξήλθε και μάλιστα κόντρα σε έναν απαιτητικό αντίπαλο είναι το μεγαλύτερο κέρδος του ενόψει Australian Open.
Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και κράτησε περίπου τρεις ώρες με τους δύο αντιπάλους να προσφέρουν πλούσιο θέαμα σε όσους παρακολούθησαν την αναμέτρηση.
Το ματς: Όπως ήταν αναμενόμενο στο ξεκίνημα του αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κυρίως στο σερβίς του Σβάρτσμαν. Ουσιαστικά ο Έλληνας τενίστας είχε σχεδόν δύο μήνες να παίξει σε τέτοιο επίπεδο και ήταν φυσιολογικό να χρειαστεί χρόνο για να βρει ρυθμό.
Όσο περνούσε το σετ ο Τσιτσιπάς έδειχνε να πατά καλύτερα, ενώ και η αλλαγή στην τακτική στο κομμάτι της υποδοχής των σερβίς του Σβάρτσμαν έπαιξε και εκείνη το ρόλο της. Ο 23χρονος τενίστας από το δέκατο game επέλεξε να περιμένει πιο βαθιά στο κορτ τα σερβίς του αντιπάλου του και αυτό άλλαξε την εικόνα του.
Ο Τσιτσιπάς απείλησε με break τον Σβάρτσμαν στο δωδέκατο game, αλλά ο Αργεντινός έσβησε και τα τρία break points του Στέφανου και έτσι οι δύο τενίστες έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Στεφ ήταν ανώτερο και κατάφερε να κατακτήσει το σετ με 7-6 (5).
Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με διαδοχικά break. Πρώτο ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσπασε το σερβίς του Σβάρτσμαν για να απαντήσει αμέσως ο Αργεντινός, ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το δικό του για να προηγηθεί με 2-1.
Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς του άνετα στη συνέχεια μέχρι το όγδοο game του σετ όπου ο Σβάρτσμαν έκανε δεύτερο break για να προηγηθεί με 5-3 και στη έπειτα κράτησε το σερβίς του για να κάνει το 1-1 στα σετ και να στείλει το ματς σε τρίτο.

Υποστήριξη: SilkTech