Τσιτσιπάς: Κόντρα στον Καρμπάλες Μπαένα στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Δευτέρα, Μάιος 29, 2023 - 9:50πμ
Ο Καρμπάλες Μπαένα επικράτησε 3-0 σετ του Νάβα και θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Τον αντίπαλό του στο δεύτερο γύρο του Roland Garros έμαθε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Αυτός θα είναι ο Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα επικράτησε 3-0 σετ του Νάβα.
Ο 30χρονος Ισπανός βρίσκεται στο Νο57 της Παγκόσμιας κατάταξης και στο Παρίσι έχει καταφέρει να φτάσει μέχρι τον τρίτο γύρο το 2020. Αυτή είναι και η καλύτερη παρουσία του σε Grand Slam.
Τσιτσιπάς και Καρμπάλες Μπαένα έχουν τεθεί αντιμέτωποι άλλη μία φορά και μάλιστα σε ένα ιστορικό τουρνουά για τον Έλληνα τενίστα.

Ο Στεφ είχε επικρατήσει 2-1 σετ του Ισπανού το 2018 στα προημιτελικά του Εστορίλ, όπου κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο σε ATP τουρνουά.

Βέσελι - Τσιτσιπάς 1-3: Ζόρικη πρόκριση για τον Στέφανο στο δεύτερο γύρο του Roland Garros

Δύσκολη πρόκριση για τον Τσιτσιπάς στον δεύτερο γύρο του Roland Garros. Ο Στεφ τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Γίρι Βέσελι, αλλά επικράτησε 3-1 και προκρίθηκε στους "64" του γαλλικού Όπεν.

Στον επόμενο γύρο ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στον Καρμπάλες Μπαένα (Ισπανία, Νο58) και Νάβα (ΗΠΑ, Νο238).

Το ματς: Ο Γίρι Βέσελι ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο ματς και με όπλο το σερβίς και τα ρηχά χτυπήματά του κατάφερε να κάνει το break γρήγορα και να προηγηθεί με 3-1.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς άρχισε να ψάχνει τρόπο να ανατρέψει την κατάσταση και το κατάφερε στο πιο κρίσιμο σημείο. Ο Τσέχος σέρβιρε στο 5-4 για να κλείσει το σετ και τότε ο 24χρονος Έλληνας κυριάρχησε απόλυτα.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε τρία διαδοχικά games για να κλείσει το σετ με 7-5 και να προηγηθεί με 1-0.

Έπειτα ο 24χρονος Έλληνας τενίστας κατάφερε να κρατήσει εύκολα το σερβίς του και να κλείσει το σετ με 6-3 για να κάνει το 2-0.

Το τρίτο σετ πήγε όπως το δεύτερο αλλά με άλλον νικητή. Ο Βέσελι ήταν εκείνος που έκανε το μοναδικό break του σετ για να προηγηθεί με 5-4 και έπειτα κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 2-1 σετ με 6-4.

Το τέταρτο σετ είχε περισσότερη δράση. Ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που έκανε πρώτος break για να προηγηθεί με 2-1, όμως ο Βέσελι απάντησε με break back.

Στο όγδοο game ο Βέσελι δημιούργησε διπλό break point όμως ο Στεφ ανέτρεψε την κατάσταση και να κρατήσει το σερβίς του για το 4-4. Το ίδιο συνέβη αμέσως μετά με τον Τσιτσιπά να έχει τριπλή ευκαιρία για break, όμως ο Τσέχος άντεξε την πίεση.

Κάπως έτσι οδηγηθήκαμε στο τάι μπρέικ. Ο Βέσελι κατάφερε να προηγηθεί με 6-3, αλλά ο Τσιτσιπάς έσβησε και τα τρία set points του Τσέχου. Έπειτα ο 24χρονος Έλληνας έκανε την ανατροπή για να κλείσει το σετ και το ματς με 7-6 (7).

Υποστήριξη: SilkTech