Τσιτσιπάς: «Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να κατακτήσω Grand Slam»

Σάββατο, Φεβρουάριος 20, 2021 - 8:02μμ

Δεν αναζήτησε δικαιολογίες ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Μετά την ήττα του με 3-0 από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στον ημιτελικό του Αυστραλιανού Open τόνισε πως δεν θεωρεί εαυτόν ακόμη έτοιμο να κατακτήσει ένα Grand Slam.

«Σήμερα έδειξα ότι δεν είμαι ακόμα έτοιμος ακόμα, ενώ ο αντίπαλός μου βρίσκεται σε αυτή την κατηγορία. Ήταν ένα καλό ματς από την πλευρά του, εγώ δεν έχω να πω πολλά σχετικά με Grand Slam. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο μέλλον», τόνισε.

Ερωτηθείς αν εκτιμά πως ήταν «άδειος» ψυχολογικά και ενεργειακά μετά την πρόκριση με ανατροπή από 0-2 απέναντι στον Ράφα Ναδάλ, απάντησε κατηγορηματικά: «Είναι κάτι τελείως προσωπικό. Δεν είμαι εδώ για δικαιολογίες, έπαιξε ένα εξαιρετικό ματς. Δεν ήμουν σε θέση να παλέψω εναντίον του. Ο αγώνας του ανήκει ολοκληρωτικά».

Η κακή παράδοση με τον Ρώσο, πλέον στο 1-6, δεν θεωρεί πως έπαιξε ρόλο. «Είχα κακή παράδοση και με τον Ναδάλ, αλλά απέδειξα ότι είμαι σε θέση να γυρίσω από 0-2 κάτω και να κερδίσω τον αγώνα. Στα επίπεδα που παίζουμε είμαστε πολύ δυνατοί ψυχολογικά οι περισσότεροι. Δεν γίνεται να είσαι εδώ αν λείπουν κομμάτια από το παζλ. Σε κάποιους δεν αρέσει να παίζουν με συγκεκριμένους παίκτες. Το στυλ του πάντα με δυσκόλευε. Είναι κάτι στο οποίο θα αφοσιωθώ και θα δουλέψω ώστε να έχω άλλο αποτέλεσμα την επόμενη φορά».

Επόμενος στόχος του είναι να κατακτήσει κάποιο άλλο μεγάλο τουρνουά Masters. «Κάθε Grand Slam μού μαθαίνει πάρα πολλά, μπορώ και ολοκληρώνομαι ως παίκτης με την κάθε πορεία μου. Τα αποτελέσματα σε Grand Slam μού δίνουν ώθηση και μάθημα. Με κάνει, φυσικά, χαρούμενο που μπορώ να παίζω σε τέτοιο επίπεδο και να φτάνω τόσο μακριά, παρόλο που δεν έχω φτάσει κοντά στο να κερδίσω Grand Slam. Πιστεύω ότι είναι θέμα χρόνου, θα έρθει κάποια στιγμή. Σε ένα, δύο, πέντε, δέκα χρόνια, δεν ξέρουμε πότε θα έρθει. Νιώθω, όμως, ότι δεν είναι κάτι αδύνατον. Δεν μπορεί, βέβαια, να πει κανείς τι θα γίνει στο μέλλον. Κανείς δεν ξέρει ποιοι θα είναι οι επόμενοι νικητές Grand Slam. Τα gρand Slams δίνουν πολλούς πόντους και μπορούν να με βοηθήσουν στη βαθμολογία. Ο στόχος μου, όμως, φέτος είναι να κερδίσω μεγάλα τουρνουά, ανεξάρτητα από το αν είναι Grand Slam, ΑΤP 1000 ή ΑΤΡ 500. Όλα αυτά μετρούν σαν μεγάλες διακρίσεις για μένα. Τα μάτια μου είναι στραμμένα εκεί και στοχεύω ψηλά για να δημιουργήσω ευκαιρίες και να ανεβώ βαθμολογικά. Έχω βάλει όλη την ενέργειά μου για αυτό το τελευταίο διάστημα και θέλω πολύ να το καταφέρω».

Τέλος, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το κοινό της ομογένειας που ήταν και πάλι δίπλα του. «Στέλνω την αγάπη μου στον κόσμο που πάντα με κάνει χαρούμενο μέσα στο γήπεδο. Φυσικά, είναι καλύτερο από το να είναι άδειο το στάδιο. Τους αγαπώ και τους εκτιμώ όλους. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για την υποστήριξη και την αγάπη που μου έχουν δείξει τα τελευταία χρόνια σε όλη την Αυστραλία. Είναι η καρδιά του τουρνουά όταν παίζω».

Υποστήριξη: SilkTech