Τσάμπιονς Λιγκ: Μεγάλη πρόκριση της Σεβίλης στο Μάντσεστερ

Τετάρτη, Μάρτιος 14, 2018 - 1:23πμ
twitter.com/ChampionsLeague

Μία μαγική κίνηση του Βιντσέντσο Μοντέλα έστειλε την Σεβίλη στους προημιτελικούς του Champions League. Ο Ιταλός τεχνικός έβαλε στο ματς στο 72΄ τον Μπεν Γεντέρ και ο Γάλλος στράικερ δικαίωσε τον προπονητή του με δύο γκολ, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα ρεβάνς των «16» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι Ανδαλουσιάνοι μετά το 0-0 στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» επικράτησαν με 2-1 των «κόκκινων διαβόλων» και συνδύασαν την πρώτη τους νίκη επί αγγλικού εδάφους με μία μεγαλειώδη πρόκριση στους «8» της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, που ήταν το φαβορί.

Στο 74΄ και 78΄ με σουτ και κεφαλιά ο Μπεν Γεντέρ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στη Σεβίλη και το μόνο που κατάφεραν οι «μπέμπηδες» ήταν να μειώσουν με τον Λουκάκου στο 84΄. Η Σεβίλη προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά το 1958 στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Ζοζέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπεϊγί, Σάντσες, Λουκάκου, Σμόλινγκ, Λίνγκαρντ (76΄ Μαρσιάλ), Ράσφορντ, Γιανγκ, Βαλένσια (76΄ Μάτα), Μάτιτς, Φελαϊνί (60΄ Πογκμπά)

ΣΕΒΙΛΗ (Βιντσέντσο Μοντέλα): Ρίκο, Λενγκλέ, Κγιάερ, Μπανέγα, Κορέα, Ενζονζί, Σαράμπια, Εσκουδέρο, Μουριέλ (72΄ Μπεν Γεντέρ), Βάσκες (87΄ Πισάρο), Μερκάδο

Μετά από μία δεκαετία που έμεινε εκτός προημιτελικών και πέντε ματς στην φάση των «16» που γνώρισε ισάριθμες ήττες, η Ρόμα επιστρέφει στην «ελίτ» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Το γκολ του Ουντέρ στο Χάρκοβο αποδείχθηκε «χρυσό», στην ήττα με 1-2 των «Ρωμαίων», καθώς στην αποψινή (13/03) ρεβάνς του «Ολίμπικο», αυτό του Τζέκο χάρισε στους «τζαλορόσι» τη νίκη με 1-0 επί της Σαχτάρ Ντόνετσκ και η ομάδα του Ντι Φραντσέσκο θα είναι παρούσα στην κλήρωση των προημιτελικών του Champions Leagueης της ερχόμενης Παρασκευής (16/03).

ΡΟΜΑ (Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Ναϊνγκολάν, Στρότμαν, Περότι, Τζέκο (89΄ Ελ Σαράουϊ), Κολάροφ, Ντε Ρόσι, Ουντέρ (65΄ Ουντέρ), Φάτσιο, Φλορέντσι, Μανωλάς

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Πάουλο Φονσέκα): Πιατόφ, Μπούτκο, Στεπανένκο (74΄ Άλαν Πάτρικ), Τάισον, Φρεντ, Μπερνάρντ, Μάρλος (82΄ Ντεντίνιο), Όρντετς, Φερέιρα, Ισμαΐλι, Ρακίτσκι

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech