Τρομερός Απόλλων, 84-68 την ΑΕΚ με σούπερ Δίπλαρο (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Οκτώβριος 16, 2021 - 7:18μμ
Απίθανος Δίπλαρος

Έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Νίκο Δίπλαρο, ο Απόλλωνας Πάτρας πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση στην έδρα του και επικράτησε (16/10) της ΑΕΚ με 84-68 για την 3η αγωνιστική της 82ης Α1 Stoiximan Basket League.

Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα, βρήκαν στη συνέχεια τον τρόπο να πάρουν τα ηνία του ματς και να επιβληθούν της Ένωσης που παρουσίασε δύο πρόσωπα στο παρκέ.

Ο Νίκος Δίπλαρος ήταν για ακόμα μία φορά εκπληκτικός για τους Πατρινούς προσφέροντας μάλιστα την φάση του αγώνα με ανάποδο καλάθι αλά Μάικλ Τζόρνταν και τελειώνοντας το ματς με 22 πόντους. Για την ΑΕΚ, ο Νίκος Παππάς έκανε μεγάλη προσπάθεια με 17 που όμως δεν ήταν αρκετοί.

Ο αγώνας

Με ντάμπλ σκορ (5-10) και πρώτο βιολί τον Γέλοβατς μπήκε η ΑΕΚ στο ματς, εκμεταλλευόμενη και την αστοχία του Απόλλωνα στην επίθεση με τα πολλά χαμένα τρίποντα. Οι παίκτες του Δέδα είχαν εξαιρετική αλληλοκάλυψη και πίεσαν ιδιαίτερα στην άμυνα τους γηπεδούχους. Λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου οι γηπεδούχοι μείωσαν, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν ανώτερη και με τον Χάμερ να δείχνει τα πρώτα θετικά στοιχεία ιδιαίτερα στην άμυνα, έκλεισε τα πρώτα 10 αγωνιστικά λεπτά στο +5 (17-22). Η αντίδραση του Απόλλωνα ήταν άμεση και με ένα σερί 5-0 έφερε το ματς στα ίσα (22-22). Μάλιστα οι γηπεδούχοι δεν άργησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ με πέντε πόντους (29-24) και να κλείσουν το πρώτο μισό στο +11 (46-35).

Με τον Δίπλαρο να είναι εκπληκτικός για τους Πατρινούς και να βάζει τρελά καλάθια για τον Απόλλωνα, η ΑΕΚ πήγαινε σε απελπισμένες επιθέσεις της τελευταίας στιγμής και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στον γρήγορο ρυθμό που είχε το ματς. Μάλιστα ο Δίπλαρος με τρελό ανάποδο καλάθι αλά ΝΒΑ έδωσε το highlight της αναμέτρησης και ξεσήκωσε το κοινό της Πάτρας. Οι Πατρινοί συνέχισαν ακάθεκτοι, η ΑΕΚ δεν έβγαζε αντίδραση και ο Απόλλωνας πήρε σπουδαία νίκη στην έδρα της.

ΟΙ ΔΙΑΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Συμεωνίδης, Τσιμπούρης

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-22, 46-35, 62-56, 84-68

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, η ΑΕΚ υποδέχεται τον Άρη στα Άνω Λιόσια (23/10, 20:00 ΕΡΤ3 Live), ενώ ο Απόλλωνας Πάτρας αντιμετωπίζει το Λάυριο εκτός έδρας (24/10, 17:00, ΕΡΤ SPORTS ERTFLIX).

Υποστήριξη: SilkTech